Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A LED-ek villogási üteménél...

Kag8655 kérdése:

A LED-ek villogási üteménél megadott érték mit jelent?

Figyelt kérdés

Nos az egyszerűség kedvéért irányjelzőt szeretnék bűvölni a kismotoromra. Viszont nem szeretnék IC-t az áramkörbe találtam villogó LED-et ami 1/12 ütemben villog ez milyen gyakoriság? megfelel a KRESZ-nek? Egyébként a LED-eket párhuzamosan kötném oldalanként 6 db-ot:

Tápfeszültség: 4,8 V

LED nyitó feszültség: 3..5V

LED áramfelvétel 20mA

2018. ápr. 18. 01:41
 1/5 anonim ***** válasza:

1/12, azt most így nem tudom, egyébként feszültségtől is függ, ez a névlegesre vonatkozik. Ha kicsit kevesebbet kap, akkor lassabban villog, ha többet, gyorsabban.

De minden led egy kicsit más frekvenciával villog, szóval nem fognak egyszerre villogni, a 6-ból 1-2 fog csak egyszerre égni kb. De persze lesz olyan pillanat is néha, hogy éppen egyszerre villan fel mindegyik, de erre elég sokat kell várni.

Normál ledekkel, vezérléssel kell megoldani, egyszerűbb, ha veszel a boltban egyet. De ha mindenképpen magad akarod csinálni, akkor is.

2018. ápr. 18. 04:16
 2/5 anonim válasza:
0%

Ez hülyeség :) miért ne égne egyszerre ?

Menj be egy leddel foglalkozó boltba,

SZERINTEM tudnak segíteni :)

2018. ápr. 18. 04:53
 3/5 Szirty ***** válasza:
100%

"Ez hülyeség :) miért ne égne egyszerre ?"

Azért baxki, mert egymástól teljesen függetlenül villognak. Honnan tudná az egyik LED, hogy a másik mellette éppen mikor világít? Mitől lennének szinkronban?

2018. ápr. 18. 07:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez a villogási ütem az egyes LED-ek között nagyon eltérő?

Azért gondoltam a villogó LED-es megoldásra, mert egy panelt nem igazán tudnék hova tenni. hiszen max áramkörmagasság 3 mm a panelek mérete: 4x 1,5x4 cm DE ebben a három lednek is benne kellene hogy legyen. esetleg lenne egy gyári indexrelé, ami felváltva villogtatná az első és hátsó indexet, viszont ez 6VDC környezetbe való. Működhetne vele? És ha igen hogy?

A gyári kapcsoló egyébként is 6 szálas 1 első bemenő, 1 hátsó bemenő, + 2-2 szál oldalanként.

2018. ápr. 20. 01:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Helyesbítek: 6V váltóáram (AC)
2018. ápr. 20. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!