LED szallag táp?
Aliról rendeltem egy 60led/m , 2835-ös 5 méteres LED szallagot anélkül hogy tudtam volna bármit is arról hogy hogy kell bekötni stb, de míg ideért volt rá időm utána nézni :D. Szóval ez kb 14 wattot fogyaszt méterenként .Ez összesen 70w. Járt mellé egy 12v DC 2A adapter is.De ez csak 24w-ot tud leadni , és hogyha erre rákötöm rendesen működik meg minden , csak az adapter annyira felforrósodik kb fél óra alatt hogy attól félek hogy kigyullad :D.
A kérdés az lenne, hogy javítana e az rajta , ha még egy ilyen tápot rákötnék a másik végére ? Így összesen 48w lenne a 70ből.Igaz ez se annyi amennyi kellene neki , de javítana rajta hogy ne melegedjen fel ilyen hamar az adapter ? Előre is köszönöm !
Ha kettészeded a LED sort, vagyis megszakítod a vezetékeket középen és külön-külön hajtod meg a két részt, akkor lehet, hogy segítene a másik táp.
Milyen adapterről van szó? Ilyenről? [link]
Ha igen, akkor érdemes lenne rámérni menet közben. Mert ezek a tápok szinte mindig túláramkorlátosak, vagyis a te esetben nem valószínű hogy 2,5 Ampernél többet ki tudna adni. Ebből következik, hogy vagy jóval kisebb teljesítményű a LED szalag mint amit megadtak, vagy a táp annyira gagyi, hogy nincs benne ez az áramkorlát. Mérd meg menet közben a feszültséget.
Ha durván leesik a feszültség, akkor ezen plusz még egy táp sem segítene sokat, még akkor is túl nagy lenne a rá jutó terhelés. Ha nem esik le nagyon a feszültség, akkor a szalag kisebb teljesítményű és ekkor valószínűleg javulna a helyzet egy második táp beiktatásával.
Ha nem egyezik pontosan a feszültségük(ami nem fog), akkor csak ront a helyzeten. Párhuzamosan csak az erre felkészített tápokat lhet kötni, szóval ne csináld.
vágd el középen, vagy szerezz be egy olyan tápot ami elbírja az egészet
Köszönöm a válaszokat !
Szerintem akkor az adapter gyenge minőségü mert a LED szallag tényleg 2835-ös mert erős a fênye.( egyébként SL-1220 model van ráírva , nem tudom ez mond e valamit) Ma ment kb 1,5 órát és rendesen sütött amikor kihúztam! Életveszélyes , de Kínától mit lehet várni :D
Akkor marad a kettészedés vagy veszek egy erősebbeet itthoni boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!