Zoli9602 kérdése:
Mi lehet a neve ennek az alkatrésznek?
Figyelt kérdés
Elektromos biciklit szeretnék csinálni és úgy szeretném kivitelezni a “gázadást” hogy amikor tekerem a kerékpárt akkor kapjon áramot a villanymotor, minnél gyorsabban tekerek, annál tobb áramot kapjon. Milyen “potmétert” kéne beszereznem? Igazából nem tudom a nevét, úgy kéne müködnie, hogy egy mágnes lenne a pedál tövében, egy jelvevö pedig a vázhoz erősítve, lehet ilyet kapni egyáltalán?2018. ápr. 7. 22:00
1/6 anonim válasza:
Engem is erdekelnek az ilyen dolgok, de tudasom meg egyelore nincs hozza. Konyvet olvasok eppen, neked is ajanlom: Gergely Istvan - Elektrotechnika
2/6 anonim válasza:
mágnest érzékelő jelvevő: Reed-relé (Google a barátod)
3/6 anonim válasza:
illetve még a mágnest is meg tudod spórolni ha fémérzékelőt szenzort veszel ami magát a pedált vagy valamelyik fém részét fogja érzékelni.
5/6 A kérdező kommentje:
Ezek úgy müködnek mint egy potméter? Tehát minnél sűrűbben halad el a mágnes a jeladó előtt, annál nagyobb áramot enged át magán?
2018. ápr. 8. 12:05
6/6 anonim válasza:
Nem, van két fajta: aminek a kimenetén a mágnes távolsága alapján változik a feszültség, vagy csak sima logikai, ha közel van akkor van feszültség, ha nincs akkor 0.
Szerintem neked az utóbbi jobb, aztán egy microcontollerrel számolod, hogy milyen gyorsan tekerik a pedált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!