Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyire árt a GPS akksijának,...

Mennyire árt a GPS akksijának, ha az alábbi módon töltöm Power Bank-ról?

Figyelt kérdés

A GPS egy Mio720c, 1300 mAh-ás akksija van (Li-ion), és a lényeg, hogy a töltője alapján max 1A, 5V módon tölthető (ez szerepel a töltőn és a GPS-en is).

A gyorstöltő:

Sony 10000mAh CP-V10A

input: 1,5 Amper,

output: 1,5 Amper, 6300 mAh, 32 Wh.

Nem tudom, mennyire teszem tönkre vagy öregbítem a GPS akksiját, ha rátöltök.

Köszönöm!

2018. ápr. 2. 00:33
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Semennyire.

Mikor tanulják már meg az emberek, hogy az elektronikus kütyük (telefon, tablet, gps, stb.) annyi áramot vesznek fel, amennyire szükségük van és nem annyit, amennyi a töltőre van írva.

A töltőre a max. terhelhetősége van ráírva, nem annyi ampert fog belenyomni.

Másik dolog: Sokadjára látom, hogy valaki a power bankot gyorstöltőnek nevezi. Pedig ez a két fogalom teljesen mást jelent.

2018. ápr. 2. 00:47
 2/4 anonim ***** válasza:

"Másik dolog: Sokadjára látom, hogy valaki a power bankot gyorstöltőnek nevezi. Pedig ez a két fogalom teljesen mást jelent."

De nem üti ki egymást. Léteznek gyors töltéssel rendelkező power bankok. Én is egy ilyet használok. (QC 3.0)

2018. ápr. 2. 00:55
 3/4 anonim ***** válasza:

"Léteznek gyors töltéssel rendelkező power bankok"

Ezt nem is vitatom. Sokan viszont szinonimaként használják ezt a két szót. (pl. a kérdező)

2018. ápr. 2. 01:19
 4/4 A kérdező kommentje:
igen, power bank és nem gyorstöltő
2018. ápr. 2. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!