Leírnátok nekem az óraszerkezet mechanizmusát?
Tanulmányozásra
Itt pedig bőven kapsz infókat oldalakon keresztül
A világ egyik legcsodálatosabb dolga a mechanikus óraszerkezet. Nagy rajongója vagyok magam is.
Nem tudom mennyire akarsz elmélyedni, mert itt ugyan ilyen nem szokás, de nekem vannak régi és újabb szakiradlmak, könyvek, kölcsön is tudnám adni, ha érdeklődsz a téma iránt.
De ha nem, a fenti második link kimerítő válaszokat fog adni.
Üdv
Azt hiszem, hogy a harmadik válaszíró által küldött linkeknél jobbat magam sem adhattam volna.
Kedves harmadik, esetleg neked van valamilyen szép darabod? :)
Tényleg kereső:
és az első találat - egy órákkal foglalkozó szakújság - szépen leírja:
vagy az 5. találat egy szakblog:
hozzá itt a Seiko videója:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi (értelmes) válaszokat! Nagyon hálás vagyok, sokat segítettek.
Asszem fali óráról kell írnim, ha valakinek ez segít.(bát nem tudom, hogy az miben más egy karórától:-))
"Asszem fali óráról kell írni"
A modern faliórák már kvarcórák,
azokban egy kvarcoszcillátor (amiben egy kvarckristály van, annak piezoelektromos - [link] - tulajdonságát használják ki) hoz létre "ütemjelet" - ennek a jelnek frekvenciáját "osztják"/csökkentik úgy, hogy a adott időközönként (másodpercenként) adjon egy jelet - ezekkel szabályozzák az óra mutatóit mozgató léptetőmotort:
Én voltam a harmadik válaszoló. Valaki kérdezte, hogy van-e saját mechanikus órám.
Nagy gyűjtő nem vagyok, néhány érdekességem van.
A legnevesebb az IWC Schaffhausen zsebóra.
A mindennapokban egy Kolber Genève automata órát hordok. Ez egy alsóközép kategória, nagyjából a Tissot árfekvése, de ez már 19 éve megvan és nem kell frissíteni mint egy mobilt és lecserélni sem xd xd xd.
Meg van nagyapám Doxa zsebórája, meg szép Big Ben zenét játszó, felhúzós full mechanikus falióra.
Cél egy IWC karóra egyszer, de az kb a Rolexszel van egy árnagyságrendben.
Itt van egy "készítő", szerintem fantasztikus a "munkája"
Sürítve:
https://www.youtube.com/watch?v=dU7iKNmQBIs
De a csatornáján minden lépés jól dokumentált.
(még nézni is jó, legalábbis szerintem)
Az új projektje meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!