Hobbielektronikában kezdőnek milyen forrasztópákát vagy forrasztóállomást javasolsz?
Kezdetnek s akár továbbiakban is megteszi:
Jobbára 5000ft körüli az ára.A potit idővel, 4 év múlva érdemes takarítani.Ismerősnek 8 éve van meg s használgatja rendesen.
Ha tuningolod a hegyét, akkor smd-vel is batkodhatsz bár az rövidíti életét, de 1000ft alatti tétel.
Na pont ilyet ne vegyél, 1 hónap és dobhatod ki.
15 körül nézegess.
Mindenképp olyat vegyél, ami ki is írja, hogy hány fokon van a hegy.
Az olcsó, potis állomások(mint amit az első írt) az általában triacos megoldást használ, ami igaz hogy állítja a hőmérsékletet, de nem stabilizálja.
Ha már egy LCD-n kijelzi hogy mennyi az annyi, az már jó jel.
Weller nagyon jó minőségű, de túlárazott szerintem, viszont ha hasznâlod annak is ugyanúgy tönkremegy a hegye. Persze azt nem tudjuk mennyit szánna rá a kérdező.
Nekem digitális kijelzős Fahrenheit van évek óta, ezzel dolgozok, rengeteget forrasztok, Nekem kb. évente kell hegyet cserélnem, 700Ft. körül van 2db.,de a páka is csak 3000Ft hozzá.
# 2
Ha valaki béna s nem tudja használni csak radiátornak, az úgy jár vele, mint te:DDD
Tiszta idiótizmus egy hobbistának sokat költeni bármely szerszámra kezdetben...minek?
Még vehet egy ilyet:
Igen, ezt is el tudnád sz@rni, de értelmes felhasználóknál még mindig jó s lám ez 30 éves:)
Valóban, az előttem szólók jól beszélnek, viszont szerintem kezdésnek ne azt nézd hogy hány fokot mutat a kijelző, illetve hogy mennyire stabil.
A lényeg hogy bemész a műszaki boltba és megkéred az eladót hogy
... kézbe veheted, és ami a legkényelmesebb, ami olcsón fentartható és nem utolsó sorban legyen praktikus a pákahegy cseréje.
Nekem speciel 30 éve sem volt igazán igényem bármi digitális csodapákák beszerzéséhez. Jelenleg is van három különböző teljesítményű Somogyi és két Cseh gyártmányú pillanatpákám és nincs amit ki illetve meg nem tudok ezekkel forrasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!