Mennyi egy fűtőszőnyeg felületi hőmérséklete?
Egy kis fürdőszobát újítok fel és arra gondoltam, hogy padlófűtésnek egy 1m2-es 150W-os fűtőszőnyeget alkalmaznék.
Arra lennék kíváncsi ha egy ilyen szőnyeget közvetlenül csatlakotatok a hálózathoz (230V) akkor mekkora lesz a felületi hőmérséklete? Mivel csak az lenne a célom, hogy amikor kilépek a fürdőkádból ne hideg padlólapra lépjek így egy digitális falba süllyesztett időkapcsolóval vezérelném padlő termosztát helyett.
Szerintetek megoldható?
Köszönöm
Egy sima analóg kádkilépő is megteszi,,és nem kell villany se neki..
De amúgy szerintem ha véletlen ráejted a szalonnát a szőnyegre,, biztos nem fog megsülni,,viszont ha tojást dobsz rá akkor lehet lesz belőle majd tükörtojás,,kitudja...
Akkora, hogy én az előszobába raktam egy szőnyeg alá, hogy a vizes cipőkről csurgaléka, meg a cipó is száradjon. Ígéretesnek tűnt a próbaüzem, egy óra alatt az elvárásomnak megfelelően melegedett. Elugrottam közben a boltba, de a biztonság kedvéért kitettem az egész cuccot az ajtó elé. Egy kicsit hosszabbra nyúlt a bevásárlás. Mire visszaértem, irtó nagy füst volt. A szőnyeg össze volt olvadva, úgy dobtam ki a kert közepére és lelocsoltam egy vödör vízzel. A fűtőfólia is összekunkorodott. Szerencsére nem tettem rá a cipőket, így csak kb. 5-6 ezer forintos károm keletkezett a szőnyeg meg a fűtőfólia formájában.
Most már tudom, hogy termosztát nélkül nem érdemes játszani vele.
Amíg nem volt rajta a szőnyeg, addig lábbal kellemes hőérzetet keltett, nem sejtettem hogy így bevadul.
Korábban volt dolgom önszabályozó típusokkal, és a filmen lévő felirat zavart meg, amiről azt gondoltam hogy az a max hőmérséklete.
De nem az volt. Kb. 100W-nyi film képes lett volna szerintem konkrétan tüzet is okozni.
Szóval ha veszel, olyat kell venni, ami nem tud túlmelegedni, az a drágább. Az olcsóhoz mindenképp kell termosztát.
Áhámm,,szóval akkor mégiscsak lehet rajta szalonnát is sütni,,szupeer..
Bár akkor a falba süllyesztett időkapcsoló nem jó megoldás,,mert egy idő után,,így padlóba süllyesztett fűtőszőnyeg lesz a vége...
Hacsak nem fürdenek olyan sokan és annyiszor hogy a kifröccsenő víz hűtse a szőnyeget..
Bár ha nem adapteres a szőnyeg,,akkor ha rálépünk vizes lábbal,,néha kicsit előfordulhat hogy csípni fog..
Köszönöm az eddigi hasznos és haszontalan válaszokat.
Beszéltem egy forgalmazóval. A hömérséklet 35°C körüli, lehet vezérelni időkapcsolóval is , ha csak az a cél amit fentebb vázoltam.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!