Az erősítő tápszűrőkondenzátorát kicserélhetem nagyobbra?
A hálózati trafó biztos nem melegszik jobban attól,hogy nagyobb a kondi !!
Annyi a lényeg,hogy ha van bizti a tápon,,és túl kicsi,,akkor bekapcsoláskor a nagyobb kapacitás hirtelen több áramot vesz fel,,és kilőheti a biztit,,de erre is kicsi az esély,,mert azért egy végfokban nem pont akkora biztit tesznek mint amennyi pont kell a végfoknak,,hanem picit nagyobbat..
A minőségre,,márkára azért nem árt figyelni,,ha veszel kondit,,,amúgy meg nem muszáj pont 25Voltost venned,,én ha kicserélem a gyárit akkor mindig egy számmal nagyobbat teszek bele feszültségre,,jelen esetben 35Volt-ost...
És ha számít akkor lehet Low Esr,,vagy kimondott Audio,,illetve ha 85C-s volt benne akkor lehet cserélni 105C-s re is,,de ezt főleg autós erősítőknél szoktam...
Rengeteg gagyi kondi van a piacon, úgyhogy valóban nem árt ha minőségit nézel.
Én például a minap jártam úgy hogy hatból egy 450v/47mf kondenzátort 100mf-nak mértem ki mert valószínűleg elcímkézték a gyártósoron annyira nem figyelnek már oda sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!