Mi az a SX gitár?
Az SX guitars története 1980-ig nyúlik vissza, amikor George Gorodnitski az Los Angeles-ben (USA) élő lett származású hegedűkészítő mester elkezdett gitárokat gyártani. A fokozódó érdeklődésnek köszönhetően felmerült benne a tömeggyártás gondolata, azonban szerette volna megőrizni az általa fémjelzett hangszerek minőségét. Kitartó keresése következtében megtalálta az akkor még tajvani központú Team International hangszergyártó vállalatot. Közös munkájuk eredményeként jött létre az SX guitars márka. A mester ragaszkodott a tömör fa használatához a minőségi szerelékekhez és a szigorú minőség-ellenőrzéshez. A gyár pedig igyekezett a reklámköltségeket a minimálisra szorítani, így az SX guitars a piac egyik legjobb ár/érték arányú márkája lett. A hangszerek Kínában készülnek, de a felhasznált anyagok minőségét jelzi, többek között az is, hogy SX guitars LP modellje meghaladja az eredeti Gibson Les Paul súlyát.
Én most szándékozom egy ilyen elektromos stratocaster gitárt venni, rendelni.
Állítólag nagyon jók, jó ár érték arányban vannak a hangszereik. Bízom benne próba cseresznye, majd kiderül :-)
Na, meg is jött ez a gitár egy hónap után . Az amerikai éger strat mellett döntöttem nem a nat köris... Az oktáv és semmi az ég világon nem volt ezen beállítva!! De lehet hogy csak én fogtam ki ilyet mert kínából rendeltem szemtelenül olcsón. És az az otromba feje undorító komolyan mondom és tuti le lesz majd kerekítve de ha nincs lóvé fenderfejes fenderre sajnos ez van.
Amúgy pedig gyönyörű szép kidolgozás, jó a fa a lakk, a nyak egyenes lett miután egy negyedet húztam még rajta.. és amúgy nagyon jó hangú hangszer. A tremolókart meghagytam mert végre egy kínai gitár amin ez működik! Piszok nehezen ment a beállítás ezt elmondom mert egy hangszerész elkért volna pár ezret pluszba de megérte így is. Jövő héten már koncerten lesz neki dolga.
3@: az Epi Standardok jelenleg 110-130 ezer közt mennek újan. Messze nem 200 ezer....
Az SX akusztikusai nem a legjobbak közé tartoznak, a strato kimondottan csúf, mint ahogy már előttem írták.
Én inkább gyűjtenék kicsit a pénzhez s vennék egy Squier Standardot, vagy Egy Epiphonet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!