Hogyan lehet működésre bírni az Rb-s (robbanásbiztos) fénycsövet?
Figyelt kérdés
Van itthon nekem egy jó pár darab Philips márkájú TLX 65W típusú fénycsövem, de fogalmam sincs hogy, hogyan működnek. Neten nem találtam a működéséről semmit, villanyszerelő ismeretségi körömben meg még nem is találkoztak ilyennel.
Van esetleg valaki, aki már szerelt ilyet?
2018. febr. 24. 12:16
1/7 Szirty válasza:
Biztos hogy a fénycső robbanásbiztos és nem az armatúra (lámpatest).
Pontosan ugyanúgy működik mint bármelyik. Megkapja a feszültséget és világít.
Eltérés csak a tömítettségben van.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy a fénycső a robbanásbiztos. Működés alatt egy kicsit komolyabb magyarázatot vártam attól, hogy "felkapcsolod oszt' világít". Valahogyan be is kell kötni, és leginkább erre lennék kíváncsi.
2018. febr. 24. 13:27
3/7 anonim válasza:
Kösd be egy 65w-os fojtóval sorba és kész.
4/7 Szirty válasza:
Látom már milyen cső ez.
Van hozzá előtéted?
5/7 A kérdező kommentje:
Nincsen, mivel fogalmam sincs, hogy egyáltalán milyen kellene hozzá
2018. febr. 25. 19:59
6/7 D.O.81 válasza:
Üdv!
A két végén egycsapos robbanásbiztos fénycsőhöz, lehet használni normál vasat, de ezekhez, ú.n. szórótranszformátort használtak. Ez régen egy három csatlakozó pontos vas volt. Mostanra lehet, hogy változtattak már rajta...
üdv.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, utánanézek.
2018. márc. 3. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!