Ilyen gitár testeket lehet szakemberrel csináltatni?
@10: Szerintem azt akarod kérdezni, hogy mire számíts :)
Szerintem gondolj egy jó nagy összegre magadban. Ezt duplázd meg. És annál kissé több lesz.
Bő 6 számjegyű összeg, annyi biztos. Esélyes hogy többszörösen.
Ha számolsz egy munkadíjat, amennyiért egy mester dolgozik.. Meg az anyagköltség, többszörösen 6 számjegyű összegre kell gondlni, végösszegben.
( segítek, a 6 szám jegyű összegek 100-ezrek :P )
Bőven függ attól, hogy milyen anyagból készül, nem mindegy, hogy egy bontott tetőgerendából készül az a test, vagy tengerentúlról rendelt egzotikus fából, vámmal, szállítási költséggel megspékelve. Nem mindegy, hogy 1000 forintos hangszedők kerülnek bele, vagy csak 50ezres.
Egy ilyen gitár egyedi elkészítésének a munkadíja mindenképp több, mint amennyiért készen megvehetsz egy olcsó kínai példányt, úgyhogy ha valaki ilyenre adja a fejét, az nemigen szokott az anyagon spórolni - pazarlás lenne silány anyagba drága munkaórákat fektetni.
A százezres nagyságrend mindenképp jó megközelítés.
A százezres nagyságrend jó, de nem egyessel fog kezdődni az a szám és még csak nem is kettessel.
Nagyon egyszerű a képlet: aki azon filózik, hogy mennyibe fog ez kerülni neki, annak nincs pénze rá.
A kettessel kezdődő talán reális lehet, ha nem valami AAA minőségű, de azért korrekt anyaggal dolgoznak.
Ha jól emlékszem, láttam telecastert hazai készítőtől hasonló áron, ez se bonyolultabb forma, talán a nyakillesztés macerásabb, de egy tapasztaltnak az se biztos. Meg ehhez valószínüleg gyártani kell sablonokat, teléhez meg van a polcon mindenkinek, aki csinált már gitárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!