AutoCADben rajzoltam egy 420x297 mm-es keretet, majd fekvő A3as lapra próbáltam kinyomtatni. Valamiért nem lesz akkora, mint a lap, pedig szerintem nem változtattam a méretarányt és régen ment ugyanígy. Mit kell átállítani?
Én angol autocadet használok, a magyarban nem tudom hogy van: 1. a layoutban (talán oldal beállítás lehet magyarul) be kell állítani, hogy 1:1 a méretarány. Utána amikor megcsinálod az oldalt ott szintén 1:1 méretarányt kell állítani. Illetve mindenhol mm-t kell válasszál. Illetve ami még lehet, hogy a nyomtató is kicsinyíthet, érdemes (legalábbis én így csinálom), hogy PDF kimenetet választok, és utána PDF-ből nyomtatok 1:1 méretarányban, mert a windows a margóval korrigálja a nyomtatást. (igaz án windows 7-en használom).
Előzőnek: én nagyon szeretem az autocadet, és a nyomtatási funkcióival már semmi baj (kb. 2010-es verzió óta biztosan), előtte voltak érdekességek, de most nagyon logikus és szinte bármit meg lehet vele csinálni, és ha az ember betart pár szabályt ami le van írva a kézikönyvben meg a helpben akkor az jön ki a nyomtatón amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!