Csatlakozva a wifihez, mégsincs internet?
Sziasztok, nemrég vettem egy régi Fujitsu-Siemens D7850es laptopot. A hálókártya (D link wsl-610) külön van hozzá, be kell csúsztatni hogy a gép fogja a wifit. Eddig gond egy szál se. Bedugom, látja a wifimet, csatlakozni is tudok hozzá. Csak éppenséggel nincs internet. Telefonnal, másik laptoppal minden oké, jó az internet.
Mi lehet a baj? Gondoltam arra, hogy a kártya nem kompatibilis a telekomtól kapott modememmel, mivel az Sagemcom.
Minden ötletet szívesen fogadok!
tutira csatlakozol? volt régen egy fu-si gépem amin meg kellett nyomni egy bill.kombót hogy legyen wifi, valamelyik FN gombot. F12 talán.
Azt tudom mondani, hogy talán valami el van állítva a háló kártyatulajdonságainál, és nem automatikusan kap IP-t,meg a DNS lehet kézzel van megadva.
azokat nézd át, illetve rakd újra a driverét a gyártó oldaláról. nem írtad az op rendszert, ha win 10 akkor az eszközkezelőből is tud frissíteni drivert.
Win xp van rajta (egyelőre nem tudtam feltenni a win 7et, de ez most a másodlagos probléma).
Ahogy próbálgattam, láttam hogy az ip automatikusra van állítva.
Billentyűkombinációt próbálgattam (amíg rá nem jöttem, hogy alapjáraton a gép nem képes wifi jel fogására (az újabbakkal ellentétben)).
És igen, azt írta csatlakozva, mutatta a sebességet, a jelerősség "nagyon jó" volt.
A driver újrarakását még megpróbálom majd amint hazaértem (dolgozok épp)
Nézd meg, hogy az IP címet felveszi-e illetve tudsz-e kifelé pingelni. Első körben próbáld meg a routert megpingelni, ha az megy, akkor pl google.com-ot.
Ja és szerintem erre a gépre ne akarj win7-et tenni, mert ha jól sejtem 512MB vagy max 1GB ram van benne, azon meg még a 32 bites win7 sem megy normálisan.
Mondjuk XP-t is felejtsd el, inkább tegyél rá valami lightos Linuxot, azzal még használható lesz és vírusokat se szedsz össze!
1,5Gb ram van benne. Ha nem muszáj, nyilván nem erőltetem.
Viszont ha megkérhetlek, ezt a pingeléses dolgot mondd el légyszives hétköznapibb nyelven, mert ennyire sajnos nem vágom a dolgot. :D
Oké hogy ősrégi. De mit tehetnék hogy legyen net?
(Új drivert egyszerűen nem találok a neten ehhez a tipushoz...)
Beállitod a routered arra a szabványra, amit ismer a kártya. 802.11b és WEP titkosítás.
Mivel a WEP úgy tudom ma már törtető, elég nyugtalanító használni. Sok router nem is engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!