Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Csatlakozva a wifihez, mégsinc...

Tocc kérdése:

Csatlakozva a wifihez, mégsincs internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemrég vettem egy régi Fujitsu-Siemens D7850es laptopot. A hálókártya (D link wsl-610) külön van hozzá, be kell csúsztatni hogy a gép fogja a wifit. Eddig gond egy szál se. Bedugom, látja a wifimet, csatlakozni is tudok hozzá. Csak éppenséggel nincs internet. Telefonnal, másik laptoppal minden oké, jó az internet.

Mi lehet a baj? Gondoltam arra, hogy a kártya nem kompatibilis a telekomtól kapott modememmel, mivel az Sagemcom.

Minden ötletet szívesen fogadok!

2018. febr. 13. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

tutira csatlakozol? volt régen egy fu-si gépem amin meg kellett nyomni egy bill.kombót hogy legyen wifi, valamelyik FN gombot. F12 talán.

Azt tudom mondani, hogy talán valami el van állítva a háló kártyatulajdonságainál, és nem automatikusan kap IP-t,meg a DNS lehet kézzel van megadva.

azokat nézd át, illetve rakd újra a driverét a gyártó oldaláról. nem írtad az op rendszert, ha win 10 akkor az eszközkezelőből is tud frissíteni drivert.

2018. febr. 13. 12:31
 2/11 A kérdező kommentje:

Win xp van rajta (egyelőre nem tudtam feltenni a win 7et, de ez most a másodlagos probléma).

Ahogy próbálgattam, láttam hogy az ip automatikusra van állítva.

Billentyűkombinációt próbálgattam (amíg rá nem jöttem, hogy alapjáraton a gép nem képes wifi jel fogására (az újabbakkal ellentétben)).

És igen, azt írta csatlakozva, mutatta a sebességet, a jelerősség "nagyon jó" volt.

A driver újrarakását még megpróbálom majd amint hazaértem (dolgozok épp)

2018. febr. 13. 14:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Nézd meg, hogy az IP címet felveszi-e illetve tudsz-e kifelé pingelni. Első körben próbáld meg a routert megpingelni, ha az megy, akkor pl google.com-ot.

Ja és szerintem erre a gépre ne akarj win7-et tenni, mert ha jól sejtem 512MB vagy max 1GB ram van benne, azon meg még a 32 bites win7 sem megy normálisan.

Mondjuk XP-t is felejtsd el, inkább tegyél rá valami lightos Linuxot, azzal még használható lesz és vírusokat se szedsz össze!

2018. febr. 13. 15:35
 4/11 A kérdező kommentje:

1,5Gb ram van benne. Ha nem muszáj, nyilván nem erőltetem.

Viszont ha megkérhetlek, ezt a pingeléses dolgot mondd el légyszives hétköznapibb nyelven, mert ennyire sajnos nem vágom a dolgot. :D

2018. febr. 13. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
Ősrégi kártya, csak 802.11b és WEP lehet a kapcsolat. A mai szabványokat, pl. WPA-PSK/WPA2-PSK nem ismeri.
2018. febr. 13. 18:06
 6/11 A kérdező kommentje:

Oké hogy ősrégi. De mit tehetnék hogy legyen net?

(Új drivert egyszerűen nem találok a neten ehhez a tipushoz...)

2018. febr. 13. 18:34
 7/11 anonim ***** válasza:

Beállitod a routered arra a szabványra, amit ismer a kártya. 802.11b és WEP titkosítás.

Mivel a WEP úgy tudom ma már törtető, elég nyugtalanító használni. Sok router nem is engedi.

2018. febr. 13. 18:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha olyan a routered, pl. Mikrotik, akkor kézzel hozzá adhatod az access list-hez és nem kell a többi beállítást piszkálni.
2018. febr. 13. 18:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem a router beállításait. A telefonok mellett ott van csatlkozottként a kérdéses laptop MAC címe is, hogy hány másodperce csatlakozott, de ip címet nem rendel hozzá. Lehet, hogy ez lenne a gond?
2018. febr. 14. 21:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy parancssorban kiadott ipconfig mit mond? Lát egyáltalán IP címet a gép?
2018. febr. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!