Tudtok olyan fényérzékelő kapcsolási rajzot ami elemről működtethető és egy 3 mm-es LED fényére kapcsol feszültséget a kimenetére és így egy sípoló (ami már van készen) megszólaltatható?
Olyan kapcsolást kellene megépítenem ami egy 9V-os vagy több AA-s elemről működik és a benne lévő (és kivezetett) elektronikus fényérzékelő alkatrész (tranzisztor, fotodióda ...) segítségével egy 3 mm-es nem magas fényű led (kevéske) fényét érzékeli. Ha a led világítani kezd, akkor az áramkör feszültség alá helyezi a sípolót (ami már van).
Tulajdon képpen Kb úgy működik mint egy opto csatoló. Sajnos a LED beépített, így csak a fényét tudom felhasználni. Valami lehetőleg egyszerű kapcsolásra gondoltam amihez nem kell nyákot rajzolni, hanem egy szerelő lapon megépíthető.
Köszönöm az ötleteket!
Itt egy kapcsolás de azt nem tudom hogy egy normál LED fénye menyire elég neki.
Világosban:
Sötétben:
Videón bemutatva:
Auto On Off Light Switch
https://www.youtube.com/watch?v=WFIJxkKc-JE
Vagy felhasználod a LED-et működtető feszültséget.
Találtam egy olyan változatot is ami a LED-et működtető kb. 3 V-os feszültségről is vezérelhető lehet:
Videón:
Auto On Off Light Switch using a Solar Cell
Sőt, mégegyszerűbb megoldás: Nekem volt ilyen piezo zümmerem ami kb. 1 V-ról már megszólalt:
Tehát ráköthető a LED-et működtető 3 V-ra. És 3 V-ról jelentéktelen az áramfelvétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!