Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Olcsó reflow kemence?

Olcsó reflow kemence?

Figyelt kérdés
Tud-e valaki elérhető áron (nem drágán), "relatív" olcsó reflow kemencét kísérletezéshez (használt nem érdekel, úgyanígy DIY sem)? Amiket eddig láttam azok 500 eFt-nál kezdődtek, vagy már ránézésből ultra gagyik. Megbízható európai webáruház is szóbajöhet nem csak hazai forgalmazó.

2018. febr. 2. 21:44
 1/5 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Mi számít olcsónak? Szóval max mennyi fér bele?

Egyébként nem bíztatlak, ez tipikussan olyan dolog amiből nem nagyon fgosz találni olcsó hobby katekoriát.. ilyet szerintem senki sem használl hobbi célra. Mire szeretnéd használni?

2018. febr. 2. 23:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Olcsó: kb. 150-200eFt-ig. És azért kéne mert egyre inkább csak SMD-ben léteznek azok a chippek amikkel szeretek "játszani" (mindenféle elketronikák, modell vasút, LED világítás stb.). Próbálkoztam a hőlégfúvós megoldással is (sok helyen ajánlják), de nagy a "selejt arány".
2018. febr. 3. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Én főleg emiatt tértem át a mikrovezérlőkre, nem kell több tucat IC-t belepakolni egy áramkörbe így a minimalizálás sem annyira fontos, sima DIL tokosakat is lehet használni.
2018. febr. 3. 13:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Pont a leg"izgalmasabb" mikrokontrollereket lehet csak SMD-ben beszerezni. Már a 16bitesek nagy része is csak SMD-ben létezik, 32 bitest még nem is láttam DIP-esben.
2018. febr. 3. 16:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Elég ritka mikor akkora számítási teljesítményre van szükség, hogy nem elég az alap 16 bites. Valami központi vezérlőnek tudnám elképzelni, viszont ott meg nem lehet probléma annyira a méret. Például egy STM32F103C8T6 alapú panelnek szerintem el kellene férnie, [link]

Ilyen kemencéből pedig nem igazán lesz megfelelő. A hobbisták körében nem elterjedt, főleg ipari felhasználásra gyártják, így nem tartozik a legtöbb a megfizethető kategóriába. (Szerintem pont amit elvettél, a "csináld magad" opció lenne a legjobb. Egyszer láttam egy olyan megoldást, ahol lézerrel forrasztották be az alkatrészeket. Egy számítógép vezérelte a lézert, szépen sorban rávilágított az összes forrasztási pontra. Ez még talán otthon is kivitelezhető.)

2018. febr. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!