Egy alaplapból hogyan kell egy olyan alkatrészt kiforrasztani ami 6 helyen is van rögzítve?
Egyszerre kell az összes lábat nagy adag ónnal felmelegíteni és csipesszel kiszedni.
Amúgy miről lenne szó?
Eszedbe ne jusson az előzők leírása alapján nekiállni.
A kérdésed alapján nincs elég gyakorlatod a forrasztásban.
Inkább bízd szakemberre, mert jó eséllyel tönkreteszed a panelt.
Az előttem javasolt technikák nagy gyakorlatot igényelnek és veszélyesek, mertt károsodhat tőle a nyáklap.
Hőlégfúvós páka, forrasztóállomás..
Nekem még a 3 lábú is majd nem feladta a leckét.
Szerintem barkácsolj egy olyan forrasztó páka hegyet ami mind a hathoz egyszerre ér.
Ez mondjuk tök attól függ, hogy mit és honnan kell kiforrasztani.... ha mondjuk csak egy fémburkot (pl egy tekercsét) simán egyesével melegítve+ónszippantóval megoldható, ha mondjuk egy kényesebb alkatrészről van szó akkor érdemes egy nagyobb fémtömbbel megoldani a hőelvezetést, IC esetén (mondjuk pl opto az épp hatlábas) én egy megfelelő méretű injekcióstűt használnék: olvasztás, a tűt rádugni az adott lábra megforgatni és jöhet a következő...
Szóval a kérdés: Mit és honnan? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!