Mi történik, ha a max.40W-os lávalámpába 100-as izzót rakok?
Figyelt kérdés
Megnőne annyira a víz térfogata, hogy szétrepessze az üveget? Vagy felforrna és aztán robbanna? Annyira izgat a dolog, de félek kipróbálni.:(2018. jan. 14. 18:12
1/7 anonim válasza:
Egyet ne feledj! A Youtubeon mindenről van egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=tgStDqjEghE
De ezt elnézve egy 100 wattostól biztosan nem robbanna fel.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a jótanácsot!:)
2018. jan. 14. 18:53
3/7 anonim válasza:
Persze nem viz van benne. Annak úgy van a működése hogy az az égő csinál olyan meleget amitől annyira felmelegszik hogy felkúszik és rögtön hűl is le. Akkor vissza esik.
A 100w-tól túlmelegszik.
4/7 anonim válasza:
Hármas, ha megnézted volna a videót, amit linkeltem, akkor látnád, hogy lángvágóval tudtak akkora hőmérsékletet kreálni, amitől felrobbant. Száz wattos izzó hőmérséklete nagyon messze van a lángvágótól.
5/7 Szirty válasza:
Az nem lángvágó, hanem gázlámpa! :)
A lángvágó oxigéntartályt is használ és vasat is lehet vele vágni.
Ezzel az bajos lenne :)
6/7 anonim válasza:
4. Ha elolvastad volna a 3. válaszom akkor tudnád hogy nem irtam olyat hogy felrobban.
Azt irtam hogy túlmelegszik.
Ami azt jelenti hogy felmegy benne a láva és ott marad , nem fog működni.
7/7 A kérdező kommentje:
60 wattos ízzóval próbáltam, hatása, hogy a "láva" nagyrésze felhalmozódik az üveg tetején, csak lassan végzi azt a bizonyos le-fel mozgást. A vízzel együtt pedig teljesen kitölti a teret. A 100W-s izzóval már valószínűleg annyira felforrósodna a cucc, hogy kilőné a zárókupakot, és akkor lenne csak igazi lávalámpa. :D
2018. márc. 9. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!