Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hány Volt feszültségnél...

Hány Volt feszültségnél tekinthető egy ceruzaelem lemerültnek?

Figyelt kérdés

2018. jan. 12. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Erre nincs konkrét szabály. Van olyan készülék, ami már 1,3 Voltos elemfesz. alatt nem működik, valamelyik meg még 0,8 Voltosnál is.

De mondjuk egy 1,5 Voltos elem esetén 1,2 Volt már azért lemerültnek számíthat.

2018. jan. 12. 22:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.
2018. jan. 12. 22:11
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem meg az áramerősség a lényeg. Az Amper.

Nekem 1.3 V ceruza elemmel be se kapcsolt a fényképezőgéoem, de az 1.15-ös tölthető akkuval meg igen. Ez 2500 mAh akku volt.

2018. jan. 13. 06:48
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

"Nekem 1.3 V ceruza elemmel be se kapcsolt a fényképezőgéoem, de az 1.15-ös tölthető akkuval meg igen."

Mert mindezek az értékek terheletlen állapotban jelentkeznek.

De pl. terhelve az 1,15 akku tudja tartani az 1,15 értéket, míg az 1,3 elem leesik 0,8-ra.

És ez számít. Amit terhelve tud leadni.

Ezért nem érdemes méregetni, hanem egy kis izzóval tesztelni.

Világít - jó, nem világít - nem jó.

[link]

2018. jan. 13. 07:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Vagy lehet pár száz Forintért ilyet venni: [link]

Ez is terhelve méri, van benne egy ellenállás.

2018. jan. 13. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:

A "Volt"alatt üresjárási feszültséget értünk, ugye?

Mert akkor 1,4 alatt már kampó.

Kisebb áramigényű fogyasztók (óra, TV-távirányító, stb.) persze még elketyegnek vele egy jó darabig, de egy nagyfogyasztású cuccnak (pl. fényképező) már kevés lesz.

És ez csak a sima elemre vonatkozik, a NiMH akkut ne keverjük ide.

2018. jan. 13. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Hm. Van egy zsák akkumulátorom, Eneloop (12 db), Eneloop pro (8 db), Conrad (12 db), Energizer, de ezek egyike sem ad feltöltve üresjárásban 1,36-nál többet. Üresjárás alatt nem azt értve, hogy most kapcsolom ki a töltőt, és nulla idő alatt rákapcsolom a voltmérőt, mert akkor 1,44 V körüli az érték, hanem mondjuk fél nap állás után.

Az én elektronikus készülékeim, időjárásjelző állomások, egerek, stb 1,2 és 1,25 V között jelzik, hogy ez már nem buli - pontosabban úgy, hogy a készülékből kivéve, és a töltőbe berakva a töltő méri ezt üresjárásban, terhelve alighanem kevesebb lehetett.

2018. jan. 13. 10:19
 8/8 anonim ***** válasza:
4. Kár hogy nem értetted meg amit irtam.
2018. jan. 13. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!