Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megállapítani...

Hogyan tudom megállapítani leírásból egy adott izzó fényerejét?

Figyelt kérdés

Íróasztali lámpába szeretnék izzót vásárolni.

Ezt néztem ki magamnak:

[link]

Miből tudom megállapítani, hogy milyen fényerejű? Legalább olyan fényerőre van szükségem, amivel tudok olvasni az asztalnál.

2018. jan. 6. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:

oda van írva...

9W, 600 lumen

2018. jan. 6. 09:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen olvastam, néztem is egy összehasonlítást:

[link]

Hogy lehet, hogy 9W -os és akkora teljesitményt ad Lumenben mint egy 75W -os hagyományos izzó?

2018. jan. 6. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:
9-10 wattos LED az nagyon elég egy olvasó lámpába.
2018. jan. 6. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:
A 9W a felvett névleges teljesitmény. Tehát 9W-ot vesz fel 75W helyett a hálózatról. De akkora fényt képes előállitani mint egy hagyományos 75W-os izzó.
2018. jan. 6. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Hogyan lehetséges? Úgy hogy a LED nem hőenergiából nyeri a fényt. Tehát nem kell izzószálat felfűteni hogy fényt adjon le. Épp ezért energiatakarékos. az (izzó) szó igazából téves. Bár én ezekkel az RGB-s lámpákkal nem vagyok kibékülve. Nem természetes a fénye. ÉS egy sima fehér LED-nek szerintem sokkal erősebb, szebb fénye van mint az RGB-nek
2018. jan. 6. 12:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! (Y)

Hát azt sejtettem, hogy nem lesz túl természetes fénye, de ilyen árkategóriában természetes fényű okos "izzót" nem találtam.

2018. jan. 6. 14:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Az okos izzó megnevezést szerintem hagyjuk :)

Az hogy be tudod állitani mondjuk vörösre (Ha nem vagy fényképész nem tudom mi értelme)

Vagy hupililára. Hát ha ezen múlik nekem jó a hagyományos melegfényű LED is

Értelme 0. Mert lila fénynél nem tudom mit lehet csinálni :D Világitás szempontjából meg főleg. Hangulatvilágitásra pedig LED szalag a nyerő szerintem. És jól is néz ki.

Én egyszer vettem egy (okos izzót) kiváncsiságból. De a fehér"nek nevezett" fényen kivül egyik variánst sem használtam az RGB palettából. Ha meg telefonnal akarod kikapcsolni pl. Lehet kapni Bluetoothos foglalatot is. Amibe betekered a sima LED izzót mondjuk.

2018. jan. 6. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Google Home al akarom hangvezérléssel kapcsolgatni. Például reggel, amikor még lusta vagyok kikelni az ágyból, de fényre van szükségem kényelmesebb szólni az aszisztnak, hogy kapcsolja fel. Igazából csak ezért fogok ilyet venni, amúgy jó lett volna a hagyományos is.
2018. jan. 6. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!