Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám bekötni a...

Balibbalib kérdése:

Hogyan tudnám bekötni a mikrofont?

Figyelt kérdés
Van egy mikrofonom aminek jack xlr kimenetű és én laptobba akarom bedugni. Ezért elhatároztam hogy átkötöm 3,5-ös jackbe, de nem tudom melyik kábelt hova. Van egy vastag csupasz réz kábel, egy fehér és egy piros bevonatú(ez a kettő vékony). Annyit tudok hogy a jack dugón van 3 hely ahova lehet kötni egy-egy kábelt, felül kettő és alul egy. Kérlek segítsetek, köszi!

#mikrofon #jack xlr
2017. dec. 30. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
A mikrofon típusa?
2017. dec. 30. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindegy. Ha dinamikus be lehet kötni, ha fantomtápos, az életben nem fog laptoppal működni.
2017. dec. 30. 15:32
 3/3 anonim ***** válasza:

#2 folytatása.

[link]

Az XLR 1-es pontját kösd a 3,5-es jack árnyékolásához (sárgával jelzett). Ez a meztelen réz árnyékolás a vezetéken.

Az XLR 2-es pontját kösd a jack közepéhez (a képen zöld). Ez a vezetékben többnyire a piros szokott lenni.

Az XLR 3-as pontját kösd oda, ahova az árnyékolást kötötted (a képen sárga), a jack dugó testpontjára, ezzel szimmetrikus mikrofon kimenetét aszimmetrikussá alakítottad.

Ha a bemeneted monó, akkor az így jó.

Ha a bemenet sztereó, akkor a jack dugóban kösd össze a csúcshoz tartozó érintkezőt (zöld) a gyűrűhöz tartozó érintkezővel (a képen a piros).

Ez csak és kizárólag dinamikus mikrofonnál fog működni. Így is jó halk lesz, mert a PC bemenete kondenzátormikrofonhoz van szánva, aminek sokkal nagyobb a jelszintje.

Ha a mikrofon fantomtápos kondenzátormikrofon, akkor nem fog működni, mert fantomtáp és DI-box kéne neki.

2017. dec. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!