Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fénycsövet cseréltem. Miért...

Fénycsövet cseréltem. Miért villog?

Figyelt kérdés
Korábban nem LED cső volt benne, villogott gondoltam cserélem. Vettem egy LED csövet, betettem és ez is villog! A villogás a lámpatest hibája, vagy egyszerűen nem kompatibilis a lámpatest a LED fénycsővel?

2017. dec. 19. 20:40
 1/6 Bubuka508 ***** válasza:
A fénycsőgyújtót és a fojtót kivetted az armatúrából? Mert a LED-hez azokra nincs szükség.
2017. dec. 19. 22:09
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem vettem ki semmit sehonnan. Közöm nincs a villanyszereléshez, azt se tudom hogy néz ki a gyújtó meg a folytó.

Tehát ha korábban nem LED cső volt benne akkor az hagyományos lámpatest? Az lehet a gond?

2017. dec. 19. 22:32
 3/6 Bubuka508 ***** válasza:
61%
Igen, csak úgy a régi helyére egyszerűen betenni a LED csövet nem szabad, mert akkor tönkremegy. A régi fénycsőhöz való gyújtót és fojtó előtétet mindenképpen ki kell venni, de ezenkívül a LED cső bekötése típustól függ, nem mindegyik egyforma. Keress rá a neten LED cső bekötése címszó alatt aszerint, hogy milyen típusút vettél és ott le van írva, melyiket hogy kell bekötni.
2017. dec. 19. 23:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor az lesz hogy veszek egy hagyományos csövet, ha ez már úgyis kuka.
2017. dec. 19. 23:54
 5/6 Bubuka508 ***** válasza:
61%
Nem biztos, hogy máris kuka, lehet, hogy csak ebben a foglalatban nem érzi magát jól. Ha villog még, van remény. Mindenesetre a hagyományos és a LED-fénycsőfoglalat nem ugyanaz.
2017. dec. 20. 07:58
 6/6 D.O.81 ***** válasza:
Csak a gyújtópatront vedd ki.
2017. dec. 28. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!