110/220V Usa-EU átalakító, mi a gond? Leégett volna?
Kaptam egy DVD lejátszót, aminek USA 110 volt-os csatlakozója volt. Bedugtam egy 220V átalakítóba, be sem kapcsoltam és 2 mp múlva elfüstölt az egész. Nagyon béna vagyok a témában. Túlfeszültséget kapott és leégett? Ilyet használtam: [link]
Mi lehet a gond? Van még néhány ilyen elektronikai cucc és nem szeretnék így járni :(
Jezusom... ez nem transzformator, ez csak egy mechanikus atalakito, hogy a villasdugot bele tudd dugni az eltero formaju aljzatba...
A DVD lejatszodnak annyi, es a tobbinek is az lesz, ha nem veszel egy 220-110V transzformatort.
... es a termek leirasaban szerepel is, csak nyilvan derogal olvasni meg megerteni:
'Figyelem: az eszköz 230V-ról 110V-ra átalakítást nem tesz lehetővé.'
Basszus, hülye vagyok ezekhez :( Még sosem volt dolgom ilyen cuccal, találtam egy ilyen átalakítot gondoltam ez biztos jó lesz. Beszerzek egy transzformátort. Köszi a segítséget.
Még jó, hogy nem lett nagyobb baj.
Jó. vegyél transzformátort.
Azt meg azzal fogod lefüstöltetni hogy nem veszed figyelembe a készülékek teljesítmény igényét?
Nem mindegy ám hogy 0,1A vagy 10A...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!