Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 110/220V Usa-EU átalakító, mi...

110/220V Usa-EU átalakító, mi a gond? Leégett volna?

Figyelt kérdés

Kaptam egy DVD lejátszót, aminek USA 110 volt-os csatlakozója volt. Bedugtam egy 220V átalakítóba, be sem kapcsoltam és 2 mp múlva elfüstölt az egész. Nagyon béna vagyok a témában. Túlfeszültséget kapott és leégett? Ilyet használtam: [link]

Mi lehet a gond? Van még néhány ilyen elektronikai cucc és nem szeretnék így járni :(

2017. dec. 17. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Jezusom... ez nem transzformator, ez csak egy mechanikus atalakito, hogy a villasdugot bele tudd dugni az eltero formaju aljzatba...

A DVD lejatszodnak annyi, es a tobbinek is az lesz, ha nem veszel egy 220-110V transzformatort.

2017. dec. 17. 17:26
 2/7 anonim ***** válasza:

... es a termek leirasaban szerepel is, csak nyilvan derogal olvasni meg megerteni:

'Figyelem: az eszköz 230V-ról 110V-ra átalakítást nem tesz lehetővé.'

2017. dec. 17. 17:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Basszus, hülye vagyok ezekhez :( Még sosem volt dolgom ilyen cuccal, találtam egy ilyen átalakítot gondoltam ez biztos jó lesz. Beszerzek egy transzformátort. Köszi a segítséget.

Még jó, hogy nem lett nagyobb baj.

2017. dec. 17. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
De ha már lefüstölt akkor felesleges venni átalakitót.
2017. dec. 17. 17:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Van még egy két ilyen dolog. Házimozi rendszer, lámpa, ilyesmi.
2017. dec. 17. 17:57
 6/7 Szirty ***** válasza:

Jó. vegyél transzformátort.

Azt meg azzal fogod lefüstöltetni hogy nem veszed figyelembe a készülékek teljesítmény igényét?

Nem mindegy ám hogy 0,1A vagy 10A...

2017. dec. 17. 18:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor tudnatok segiteni hogy pontosan mi kell hozza?
2017. dec. 17. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!