Szeretnék venni egy nyomtatót, elég sokat kell nyomtatnom, milyen nyomtatót tudtok ajánlani? Mi az hogy lézeres és az hogy tintás? Mi a különbség, melyik jobb?
Jó, ne oltogassátok, nem ért hozzá.
Akkor előbb azt mondd meg, mit nyomtatsz (iratokat, szerződéseket, vagyis nagyrészt szöveget, vagy inkább képeket, színes dolgokat?
Aztán hogy kell-e, hogy tudjon színesben nyomtatni.
Mit jelent az "elég sok"? Heti 10/100/1000/10000 oldal?
Ezeket kell tudni ahhoz, hogy el lehessen dönteni, melyik éri meg neked.
A tintasugaras nyomtatók olcsóbbak, tudnak színesben nyomtatni, de nem gazdaságosak, drága a nyomtatás velük. És ha nem használod huzamosabb ideig, akkor beszárad benne a tinta és használhatatlanná válik, vagyis cserélni kell benne a tonert vagy a fejet, nem tudom pontosan, de az megint költséges.
A lézernyomtató drágább, szöveget szebben nyomtat, de az olcsóbbak csak feketét nyomtatnak. Viszont olcsóbb az üzemeltetésük (kevesebbe kerül egy nyomtatás), és nem szárad be, hosszabb az élettartama is. Irodába ilyet javasolnék, ha nem kell, hogy színes legyen. Bár vannak színes lézernyomtatók is, az a legjobb, csak a legdrágább is ebben az otthoni/irodai műfajban.
Lézeresben az a gáz főleg, ha színes, ha kiürül a toner, mert hirtelen kell nagy összeget adni érte.
Gyorsaság is számít, mert van amelyik kb. 5 oldalt nyomtat ki percenként.
Nekem HP tintasugaras van, hetekig nem nyomtatok vele, mégsem szárad be. Azt meg be lehet állítani, hogy a szövegeket csak a feketével nyomtassa automatikusan.
De ezt te döntsd el mi éri meg.
Sok nyomtatásra én lézerest vennék, feketét, ha meg színes képek kellenek, akkor arra tintasugarasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!