Apukámnak szeretnénk tabletet venni karácsonyra. Egyéni vállalkozó, sokszor csak azért jön haza, hogy a gépen megcsinálja, amit meg kell, és emiatt rengeteg idő és üzemanyag megy kárba. Szeretne egy tabletet, amin tudja használni az excelt, internetet, hogy akár az autóban ülve el tudja intézni ezeket a dolgokat. Ahogy őt ismerem, nem fog játszani meg órákhosszat sorozatot nézni rajta. Milyen képességű tabletet válasszunk neki? És mennyiért lehet már jót venni? Huawei tabletekről mi a véleményetek?
Van rá MS Word és Google Docs is, de tableten a legtöbb ember nem képes excelezni. Ha valóban munkaeszköz lenne, akkor mindenképp olyat nézzetek, amihez van rendes toll, és speciális (nyomásérzékeny) rétek a tollhoz. Illetve egy billentyűzettartós tok is angyot dob a használhatóságon.
Hát a mennyiért az nehéz kérdés. 7-8"-osak 50-60 körül futnak, 10"-osak 80+ körül.
2017. dec. 15. 09:16
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tollat mindenféleképpen vennénk hozzá, már a telefonnál is folyton panaszkodik, hogy nem megtermett férfiemberek ujjainak találták ki. :D A billentyűzetet is néztem, és tényleg megfontolandó.
2017. dec. 15. 09:26
3/7 Kőváry Orsolya válasza:
Attól függ, miket csinálna az Excellel, mert nem kifejezetten kényelmes tableten használni. Akkor már inkább egy pici laptop. Ráadásul a mobil verzióból hiányzik egy csomó hasznos funkció.
Persze ha csak számokat kell beírni, arra jó.
Olyat vegyetek, ami több óra folyamatos használatra alkalmas, vagy legyen hozzá autós töltő.
Én egy Lenovo TAB2 A10-30 X30L-t vettem pár hónapja, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Most 60.000 az ára
2017. dec. 15. 09:38
4/7 anonim válasza:
Kisebb, olcsóbb laptop is kijöhet 50k-ból.
Mint ahogy 10"-os tablet tokkal billentyűzettel is 30-ból
2017. dec. 15. 09:46
5/7 anonim válasza:
Mondanám, hogy vegyél inkább ultrabook-ot, de azok még elég drágák. De egy olcsó notebook is jó választás lehet, pl. egy Alcor Snugbook Q1411.
2017. dec. 15. 10:06
6/7 anonim válasza:
Annyi, hogy ez a cucc ARM procis, tehát ezen nem az asztali Excel fut, hanem a kisebb tudású változat.
2017. dec. 15. 10:10
7/7 anonim válasza:
Androidra is van Microsoft Word/Excel vagy a legjobb kompatibilitással bíró Textmaker/Plankamer, de csatlakozom ahhoz, hogy mit is akar vele dolgozni. Figyelembe kell venni, hogy a mobil verziók és azok kezelése korlátos. Ha pár rekordot beírkál, elmenti, elküldi levélben, feltölti Drive-ra, arra akár jó is lehet egy tablet. De komolyabb funkcionalitású táblákon való munka (pláne makrókkal) ahhoz már vagy egyáltalán technikailag elégtelen a tablet vagy komoly gimnasztikát fog jelenteni. Ehhez már (ha van zseton), akkor egy kis laptop kell, "igazi" Excellel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!