Ennek a kábelnak mi a pontos megnevezése?
Csak úgy találtam róla valamit, hogy "F kábel".
Ilyen kellene nekem, mert a régi kábelom be van falazava, és nem tudom hogyan keressem. Digitális TV-hez és internethez szokták ezt használni.
Ez RG-59/U típusú koax kábel.
F kábelnek legfeljebb azért titulálják, mert F csatlakozó van a végén.
Ha ugyanerre a kábelre BNC dugót tennének akkor BNC kábelnek hívhatnák, de sem az F sem a BNC nem takarja magát a koax kábelt és típusát, ami többféle is lehet.
Na ezt TV-hez, kábelnethez ne. A leghitványabb olcsó koax, videojelre még úgy-ahogy alkalmas, TV-jelre VHF sávon még csak-csak, UHF-en felejtsd el. Nagy a csillapítása, szar az árnyékolása.
Ha Jó kábelt akarsz, akkor RG6, nem sokkal drágább, de digitális tévéhez, kábelnethez az való.
Bármelyik antennás webshopban kapsz.
RG59 es kábelből is van jó minőségű is. Nem azért nem jó tv frekvenciákra mert hitvány, hanem azért mert nem arra lett kifejlesztve, hanem videójel továbbításra kisebb frekvencián.
Igen. az igaz hogy tv hez RG6 os kell, jó minőségű, jó minőségű szerelvényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!