Akkumulátor százalék mit jelent?
Semmiképpen sem 0V-ot jelent. A mostani telefonokban használt 1 cellás (1S) litium-polimer (LIPO) akkumulátorok teljesen feltöltve kb 4.2V-on, teljesen lemerült állapotukban kb 3V-on vannak.
Nem tudom megmondani, hogy a kettő között lineáris-e a % arány, vagyis, hogy 1% (4.2 - 3) / 100V-ot jelent-e, de azért támpontnak biztos jó.
3V alá meríteni nem szabad mert tartósan károsodik az akkumulátor. Egyébként az összes elektronika le is kapcsol 3V környékén, tehát a telefonod sem tudja mondjuk 2.8V-ig meríteni az akksit.
A hátralévő üzemidőt..
Ha 10 órát tud feltöltött akkuval a készülék, akkor 50%-nál 5 óra van névlegesen hátra.
A Li-Ion akkuknál a 0% teljes kisütést, ca. 3,6V-ot, a 100% 4,2V-ot jelent.
Et alatt és felett már károsodik, ha mást nem is, de a tölthetősi ciklusok számának (élettartam) csökkenését.
Inkább az üzem időt mutatja a %, hogy kb mennyi van még hátra. De nyilván aztis kell tudni hogy például mennyit merült egy adott idő alatt.
Ez egy viszonyitási szám.
Ha bemegyek a Beállitásoknál az akkumulátorba, ott mutatja nekem hogy pl.
57 %-- kb, 17 óra van hátra.
Ez pedig az az idő ameddig üzemelni fog.
"Ez pedig az az idő ameddig üzemelni fog."
Igen? Akkor kezdj el játszani 3 órát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!