Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Üdv szükségem lenne egy...

Üdv szükségem lenne egy szabályzóra ami a hálózati áramot tudom hozzávetőlegesen 0-150V között. Ez megfelelő lehet?

Figyelt kérdés

Kifejteném bővebben egy folyamathoz kellene amiben alap ötlet 9V elemek összekötése és így növelik az elektromos feszültséget (V) a kísérletben (egy folyadékba kell vezetni különböző feszültséget). Ez annyira nem praktikus ezért szeretnék egy feszültségszabályzót ami állítható és hálózatról működtethető.

[link]

ez megfelelő lehet multiméterrel ellenőrizve?

2017. nov. 24. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert nincs meg a hálózat leválasztása, bármihez hozzáérsz gyakorlatilag a 230V-ot fogdosod.

Életveszélyes, ne tegyed.

2017. nov. 24. 11:15
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a választ, nem áll szándékomba nyalogatni természetesen tudom mi a hálózati áram és inkább az amperokkal van a probléma :) "tedd"
2017. nov. 24. 11:30
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Csak nem tanítod az elektromosságot?
2017. nov. 24. 11:36
 4/10 A kérdező kommentje:
csak tanultam a műszaki karon, bár már rég volt és fizika és az elektromosság sose volt a kedvencem. De az megmaradt hogy az amper és a frekvencia a lényeg bár egymást generálja :) minket még megrázatott a tanár tesla tekerccsel :D
2017. nov. 24. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Talán "amper és feszültség" et akartál írni. Sztem jobb ha megmaradsz a 9V os kis elemeknél, ha ennyire kevered az áramot meg a feszültséget, hogy a frekvenciát is belekevered.
2017. nov. 24. 11:46
 6/10 A kérdező kommentje:

tehát olyan hogy frekvencia nincs?

Egyenáram 12V 2A nem halálos!

50Hz 230V 150mA már halálos kategória.

1MHz fölött 10 000V 500mA sem halálos

2017. nov. 24. 11:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Alapvető hiányosságaid vannak az elektromosság terén. Te maximum falat festeni tanultál a "műszaki karon".

A saját és mások biztonsága érdekében ne szórakozz a hálózati feszültséggel.

2017. nov. 24. 12:33
 8/10 Szirty ***** válasza:

Egyenáram (0Hz) 150V 300mA is halálos! És ezt 17 darab 9V-os elem zavartalanul tudja produkálni!

Szóval csak óvatosan!

2017. nov. 24. 12:40
 9/10 Szirty ***** válasza:

Labortápegységek között találsz ilyet egyébként. Pl. ezt:

GPR-16H50D: 0 - 160V/0 - 5A

[link]

De az elem olcsóbb :)

2017. nov. 24. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:

"Egyenáram 12V 2A nem halálos!"

Az áram számít és hogy egyenáram!

Ohm törvényt tudod? Ez egy "alapképlet.

Ahhoz, hogy 12V-on 2A áram folyjon, 6 ohm ellenállás kell.

Az emberi test lehet valamilyen érintési szituációban 6 ohm-os?

Nem hinném, hogy tudsz ilyet "bemutatni".

Azért árnyalható a kép: nem mindegy "merre" folyik az áram.

Ha mondjuk csak a nagy lábujjadon, mert ott van a két érintési pont, semmi vész.

Oda még a 230-at is beküldhetem (de csak oda!) legfeljebb nem lesz nagy lábujjad, de nem hinném, hogy így halálos lenne.

A szivet és az izmokat ha elkerüli az áram (nem esik a folyás útjába) akkor jó eséllyel tülélhető.

2017. nov. 25. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!