Van egy akksi töltő, ami sajnos meghibásodott, mert egy akkut töltöttem, ami kiderüllt utolag, hogy zárlatos volt. A multimétert rátettem a transzformátor szálaira (minden variációban) de nem mutatott sehol feszültséget. Kiégett?
Figyelt kérdés
A linken van egy kép róla.Bedugtam a csatlakozót a dugaljba,de feszültség semmi.
2017. nov. 17. 16:52
1/9 anonim válasza:
értem, értem, csak föl nem foghatom
mér ha multiméter van a kezedben, mérd le a trafó tekercseit. valamelyik megszakadhatott.
2/9 Gugu Gabor válasza:
ugye ac-t mértél megfelelő méréshatárral?
3/9 A kérdező kommentje:
igen ac t mértem.
2017. nov. 17. 17:58
4/9 A kérdező kommentje:
Még nem akartam szétbontani a trafót.De igy nem lehet megállapítani,hogy megszakadte valahol?
2017. nov. 17. 18:00
5/9 Gugu Gabor válasza:
szakadást/ellenállást mérsz a kivezetéseken nyilván párban és persze konektorból kihúzott állapotban
6/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy csak a biztosítékot vágta ki?
7/9 A kérdező kommentje:
Az müködik.
2017. nov. 17. 19:47
8/9 anonim válasza:
A primer oldalra mérj rá, az szakadt meg.
A dugvillás felén egy-két száz ohmot kellene mérned.
9/9 A kérdező kommentje:
Megmértem az ellenállását és 120 ohmot mutatott,de viszont ha bedugom a dugaljba,akkor a szekunder tekercs kimenetelein semmi feszültséget nem lehet mérni.Ha dióda módba kapcsolom a multimétert akkor nem sípol,lehet,hiogy akkor meg van szakadva a tekercs valahol?
2017. nov. 18. 16:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!