AC adapterrel (output 12V/2A) tölthető táblagép töltéséhez használhatok-e egy autós 12V-os DC töltőt?
Ha az adapter kimenete 12V/2A DC akkor igen.
Ha az adapter kimenete 12V/2A AC akkor NEM.
De az első esetben is csak akkor ha polaritáshelyesen csatlakoztatod!
Nem valószínű, hogy AC kimenete lenne.
Tuti, hogy DC lesz az.
De ha van ilyen jel a 12V alatt, akkor DC. [link]
Ha a polaritás egyezik, akkor nyugodtan használhatod.
Mitől lenne AC?
Viszont az autós akku töltő az egy áramgenerátor, szóval inkább ne.
"Mitől lenne AC?"
Mitől ne lehetne AC? :)
A DC gyakoribb, de vannak olyan adapterek amiből AC jön ki. Nekem is van, több is (modem adaptere volt).
"Viszont az autós akku töltő az egy áramgenerátor, szóval inkább ne."
Nem autós akkutöltőt akar használni, hanem autós 12V-os töltőt. Ez nem a 12V-os autó akkut tölti, hanem Autóban használható 12V-os töltő. Legalábbis én így értettem.
Viszont jobban elolvasva nem értem, hogy milyen táblagépnek van AC adaptere? Persze, amit bedugsz annak az a vége AC, de amit bedugsz a táblagépbe az már DC.
Egyébként meg elméletben működik a dolog, igen. Az áramkörben úgyis van egyenirányító, szóval arra lehet DC-t is kötni.
"Viszont jobban elolvasva nem értem, hogy milyen táblagépnek van AC adaptere?"
Nagy általánosságban AC adapternek hívnak olyan kis tápegységeket amik hálózati feszből állítanak elő valamilyen tápfeszültséget készülékek számára.
Az "AC" megjelölés tehát a primer oldalra utal.
Köszönöm a válaszokat!
Getac Z710 a táblagép típusa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!