Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tönkremegy a gépem, ha túláram...

Tönkremegy a gépem, ha túláramot kap?

Figyelt kérdés
A gépem összesen 220w körül fogyaszt. A tápegységnél, amit kinéztem azt írják, hogy üresjáratban is csak 270w-ot ad le (ez egy 650w-os táp és azért szeretnék ehhez a kis fogyasztással bíró konfighoz ilyen erős tápot venni, mert fejleszteni tervezem a jövőben és akkor a kisebb tápok már nem lennének elegek). Ha én ezt a tápot rákötném a gépemre, akkor túláramot kapnának a komponensek és tönkremennének? A válaszokat előre is köszönöm! :)

2017. nov. 5. 11:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy a tápban ezek a védelmek vannak: OCP (túláram elleni védelem); OVP (túlfeszültség elleni védelem); OPP (túlterhelés elleni védelem); SCP (zárlat elleni védelem); UVP (alacsony feszültség védelem).
2017. nov. 5. 11:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A tápegység pontosan annyi áramot ( teljesítményt ) szolgáltat amit a komponensek igényelnek.

Tegyük fel van egy géped ami 200W teljesítményt igényel.

Ráraksz egy 1 gigawattos tápot ( tudom nincs ilyen, csak a szemléltetés kedvéért. A tápegység 1 GW teljesítménye azt jelzi, hogy mekkora teljestíményt tud max kiszolgálni. Ebben az esetben az 1 GW táp, 200W teljesítményt fog adni a gépednek, hiába tudna 1 GW-t.

Mi történik ha egy 150W-os tápot raksz be? A 150Wost táp nem tud 200W teljesítményt kiszolgálni, ezért vagy leold ( ha van benne védelem ) vagy tönkre megy.

Összefoglalva: a táp teljesítménye nem azt jelenti, hogy többlet áramot ( teljesítményt ) pumpál a kiszolgálandó eszközbe, hanem azt a teljesítmény , amit még nyújtani tud felmerülő igény esetén.

2017. nov. 5. 11:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
kimaradt: nyugodtan használhatod a 650W-os tápot. nem lesz semmi gond vele, nem fogja tönkretenni a géped.
2017. nov. 5. 11:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2017. nov. 6. 18:02
 5/5 A kérdező kommentje:
De akkor nem értem, hogy miért írták azt, hogy üresjáratban 270w képes leadni.:(
2017. nov. 6. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!