Milyen kábelt tudnék antennaként használni?
Van egy ilyen rádiós cucc : [link]
A kép jobb alsó sarkában látható fém (?alumínium?) pálcika az antennája.
Ehelyett szeretnék egy kicsit erősebb, kicsit nagyobb/hosszabb antennát felforrasztani, mivel kicsit gyenge a jel.
Erre jó lenne valamilyen kábel? Milyen kábel?
Esetleg vegyek tömör UTP kábelt, és annak az egyik erét használjam fel?
Vagy miből érdemes antennát eszkábálni?
"kicsit nagyobb/hosszabb antennát felforrasztani, mivel kicsit gyenge a jel. "
Amin rontani nagyon egyszerűen lehet ha nem jól van méretezve.
=(
Hmm... kezdem úgy érezni, hogy ez már megint egy FOS ötlet volt.
Próbálgasd ki.
Én pár éve ugyan ezt a kérdést vetettem fel az irányítástechnika tanárnak (mivel a tananyag része volt az antennák is), csak nálam sima FM rádióra kellett volna antennát csinálni (egyáltalán nem volt rajta). Annyit mondott, hogy nagyon bonyolult képletekkel, sok-sok paramétert figyelembe véve tervezik ezeket, így ha én ezt végre is tudnám hajtani akkor sem tudnám kivitelezni a valóságban. Aztán végül beforrasztottam egy kb. 0,5 méteres 1,5-es tömör rézkábelt az antenna helyére, ami azóta is tökéletesen működik (sőt, jobban mint a másik szobában lévő Hi-Fi-hez lévő gyári antenna, de ez valószínűleg nem az antenna miatt van).
Az eszköz egyébként egy GAP kompatibilis DECT telefon (amiben valami oknál fogva eldurrant egy kondenzátor, de (az electet microfonkapszulával egyetemben) lecserélve már működőképes.
Fixen szeretném a szobámba felszerelni, így nekem ott külön lenne egy "kézi"beszélő. (idézőjelben kézi, mert a falra lenne feltapasztva)
Azóta neten megtaláltam, DECT telefonok működési frekvenciája (GAP kompatibilis esetén biztosan) 1900 MHz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!