Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen kábelt tudnék antennaké...

Milyen kábelt tudnék antennaként használni?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen rádiós cucc : [link]

A kép jobb alsó sarkában látható fém (?alumínium?) pálcika az antennája.

Ehelyett szeretnék egy kicsit erősebb, kicsit nagyobb/hosszabb antennát felforrasztani, mivel kicsit gyenge a jel.

Erre jó lenne valamilyen kábel? Milyen kábel?

Esetleg vegyek tömör UTP kábelt, és annak az egyik erét használjam fel?

Vagy miből érdemes antennát eszkábálni?

2017. okt. 26. 21:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Ugye nem sokat tudsz a radiohullamokrol, fel- es negyedhullamu antennakrol? A meretebol itelve ez valami magasfrekvencias eszkoz lehet, ahol par millimeter is szamit az adasnal. Nem tudod csak ugy lecserelni egy nagyobbra, szamitasok kellenenek hozza (ahhoz meg a pontos frekit kene ismerni), es ugy sem biztos hogy a vart eredmenyt hozna.
2017. okt. 26. 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:

"kicsit nagyobb/hosszabb antennát felforrasztani, mivel kicsit gyenge a jel. "

Amin rontani nagyon egyszerűen lehet ha nem jól van méretezve.

2017. okt. 26. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
ilyen mütyürke antennán inkább úgy tudsz javitani ha 1 fém parabola felület gyújtópontjába helyezed, az egész készülékkelt együtt.
2017. okt. 26. 21:34
 4/7 A kérdező kommentje:

=(

Hmm... kezdem úgy érezni, hogy ez már megint egy FOS ötlet volt.

2017. okt. 26. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Próbálgasd ki.

Én pár éve ugyan ezt a kérdést vetettem fel az irányítástechnika tanárnak (mivel a tananyag része volt az antennák is), csak nálam sima FM rádióra kellett volna antennát csinálni (egyáltalán nem volt rajta). Annyit mondott, hogy nagyon bonyolult képletekkel, sok-sok paramétert figyelembe véve tervezik ezeket, így ha én ezt végre is tudnám hajtani akkor sem tudnám kivitelezni a valóságban. Aztán végül beforrasztottam egy kb. 0,5 méteres 1,5-es tömör rézkábelt az antenna helyére, ami azóta is tökéletesen működik (sőt, jobban mint a másik szobában lévő Hi-Fi-hez lévő gyári antenna, de ez valószínűleg nem az antenna miatt van).

2017. okt. 26. 23:44
 6/7 A kérdező kommentje:

Az eszköz egyébként egy GAP kompatibilis DECT telefon (amiben valami oknál fogva eldurrant egy kondenzátor, de (az electet microfonkapszulával egyetemben) lecserélve már működőképes.

Fixen szeretném a szobámba felszerelni, így nekem ott külön lenne egy "kézi"beszélő. (idézőjelben kézi, mert a falra lenne feltapasztva)

Azóta neten megtaláltam, DECT telefonok működési frekvenciája (GAP kompatibilis esetén biztosan) 1900 MHz.

2017. okt. 27. 00:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Tehetsz egy próbát, pontosan négyszer akkora hosszal (ennek a végére még a jelenlegi háromszorosát hozzáforrasztod), összesen 15,78 cm lenne 1900 mHz-en.

[link]

[link]

2017. okt. 27. 03:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!