A halogén izzókból kiszabadulhat mérgező anyag, ha összetörnek?
Azt tudom hogy a kompakt fénycsőben higany van és veszélyes ha eltörik és kiszabadul.
A halogén izzóban is van valami mérgező anyag?
Tegnap be akartam csavarni egyet a lámpába, de egyszer csak recsent egyet és a foglalat beletörött, az izzó meg lógott rajta. Ahogy csavargattam, leszakadt róla, és valami barnás darabkák hullottak ki belőle, pár mm-estől az egészen porszerűig.
Úgy néztem, a foglalat meg az üvegbura közül potyoghatott ki, mivel a foglalat az beszorulva maradt a lámpába.
EZ valamiféle szigetelőanyag, vagy mi lehet?
Veszélyes ez az anyag? Nem éreztem semmi szagot hogy párologna vagy ilyen, a higany az ugye szürke és összegöbörcsösödik, de ez olyan mint valami száradt sár.
Papírtörlővel meg ragasztószalaggal összeszedtem végül, a lámpába szorult fémrészt pedig egy fogóval könnyedén kicsavartam. De közben még hullott belőle ez a por.
Szerintetek mi ez? Lehet bajom tőle?
Hőálló ragasztó, azzal ragasztják be az üveget a fém részbe.
Nem toxikus, meg is eheted, max egy kicsit csikar kifelé menet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!