Mért kapcsol le a biztosíték?
LEírás: Társasház, két 16A biztosíték a lakásban, földelés nincs, nem tudom mennyire számít. Egyik 16A ról csak a gép megy, semmi elektromos nincs más ezen az oldalán. Benyomom elosztómat és leveri a biztosítékot. leverte 3x egymás után. Végül kihúzgáltam mindent, csak a gép volt bedugva és úgy is leverte (600W, de max 400-at eszik ha pörög a videókárya.)
visszadugtam mindent csak a gépet nem, visszanyomtam biztosítékot, bekapcsoltam az elosztót, bekapcsoltam mindent: monitor, hangfal, tv. Mikor azok mentek bekapcsoltam a gépet és elindult. Csináltam még egy tesztet, ismét elindul, de a csak be van dugva és be sincs kapcsolva akkor is leverte. Új ház tegnap költöztem, előző háznál 5 ilyen gép ment egy biztosíték oldalról (szintén 16 A)és semmi baja nem volt.
Mi lehet a baj?
Az egész lakásban nincs földelés és új lakás-ház??? Jól spórolnak manapság:DDD
Lehetséges, hogy a 16A-es biztosíték gyors és nem lomha, ezért nagyobb terhelésnél leold.
Aztán még lehet az is, hogy kuka a biztosíték, a villanyóra, az egész ház elektromos elosztása.
Cseréld ki a kismegsdzakítót egy ugyanolyan értékűre, csak újra, és ha "B" karakterisztikájú volt, akkor "C"-re.
HIába csak 400W a gép teljesítményfelvétele, a tápegysége úgy indul, hogy egyenirányító, és egy bazinagy pufferkondi, ami rendesen megrántja a hálózatot egy szép nagy, de rövid áramlökéssel. Ez egy B-s megszakítót simán leverhet.
A vezetékek öregségének ehhez semmi köze. Aki írta, hogy ki kell cserélni, az kb. olyan, mint a "Bekő Tóni" autószerelő, bármi baj van, megtisztítja a gyertyákat, kipucolja a karburátort, aztán vagy jó lesz, vagy nem, de csak ezt a két műveletet ismeri...
# 6
A vezetékek még lehetnek ócskák-tűzveszélyesek, mert sose tudni azt, hogy mennyit hajtogatták hol itt, hol ott és ugye az alu az nem szereti a hajlongást, mint a kéjes asszony;)
Sajnos láttam olyat, hogy eltört a kábel és a huzatba a törött szál mellé betolták és jó az, világít az izzó a foglalatban már:DDDD
50 éves házban, ahol földelés sincs, ott minden hozzáértő-normális szaki átnézné és alu kábelek esetén átcseréltetné rézre+ húzatná a földet a kellő helyekre.
A villanyórától kezdve a meglesést és sokszor az óra mögött van a legnagyobb meglepetés-kókányolás, de ugye ehhez az elmű kell.
Mivel új a tulaj, így az órát még hitelesíteni fogják átírás után és kérhet ellenőrzést bár az nem ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!