Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mért kapcsol le a biztosíték?

Mért kapcsol le a biztosíték?

Figyelt kérdés

LEírás: Társasház, két 16A biztosíték a lakásban, földelés nincs, nem tudom mennyire számít. Egyik 16A ról csak a gép megy, semmi elektromos nincs más ezen az oldalán. Benyomom elosztómat és leveri a biztosítékot. leverte 3x egymás után. Végül kihúzgáltam mindent, csak a gép volt bedugva és úgy is leverte (600W, de max 400-at eszik ha pörög a videókárya.)

visszadugtam mindent csak a gépet nem, visszanyomtam biztosítékot, bekapcsoltam az elosztót, bekapcsoltam mindent: monitor, hangfal, tv. Mikor azok mentek bekapcsoltam a gépet és elindult. Csináltam még egy tesztet, ismét elindul, de a csak be van dugva és be sincs kapcsolva akkor is leverte. Új ház tegnap költöztem, előző háznál 5 ilyen gép ment egy biztosíték oldalról (szintén 16 A)és semmi baja nem volt.

Mi lehet a baj?

2017. okt. 9. 14:09
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és vibrál a led az elosztó kapcsolóján, akkor nem ha a gép nincs bedugva.
2017. okt. 9. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Az egész lakásban nincs földelés és új lakás-ház??? Jól spórolnak manapság:DDD

Lehetséges, hogy a 16A-es biztosíték gyors és nem lomha, ezért nagyobb terhelésnél leold.

Aztán még lehet az is, hogy kuka a biztosíték, a villanyóra, az egész ház elektromos elosztása.

2017. okt. 9. 15:11
 3/7 A kérdező kommentje:
régi társasház, kb 50 éve épült
2017. okt. 9. 15:48
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Öregek a vezetékek.
2017. okt. 9. 15:52
 5/7 A kérdező kommentje:
230*16= 3680W gép max vehet fel 500W-ot bekapcsoláskor
2017. okt. 9. 16:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Cseréld ki a kismegsdzakítót egy ugyanolyan értékűre, csak újra, és ha "B" karakterisztikájú volt, akkor "C"-re.

HIába csak 400W a gép teljesítményfelvétele, a tápegysége úgy indul, hogy egyenirányító, és egy bazinagy pufferkondi, ami rendesen megrántja a hálózatot egy szép nagy, de rövid áramlökéssel. Ez egy B-s megszakítót simán leverhet.

A vezetékek öregségének ehhez semmi köze. Aki írta, hogy ki kell cserélni, az kb. olyan, mint a "Bekő Tóni" autószerelő, bármi baj van, megtisztítja a gyertyákat, kipucolja a karburátort, aztán vagy jó lesz, vagy nem, de csak ezt a két műveletet ismeri...

2017. okt. 9. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:

# 6

A vezetékek még lehetnek ócskák-tűzveszélyesek, mert sose tudni azt, hogy mennyit hajtogatták hol itt, hol ott és ugye az alu az nem szereti a hajlongást, mint a kéjes asszony;)

Sajnos láttam olyat, hogy eltört a kábel és a huzatba a törött szál mellé betolták és jó az, világít az izzó a foglalatban már:DDDD

50 éves házban, ahol földelés sincs, ott minden hozzáértő-normális szaki átnézné és alu kábelek esetén átcseréltetné rézre+ húzatná a földet a kellő helyekre.

A villanyórától kezdve a meglesést és sokszor az óra mögött van a legnagyobb meglepetés-kókányolás, de ugye ehhez az elmű kell.

Mivel új a tulaj, így az órát még hitelesíteni fogják átírás után és kérhet ellenőrzést bár az nem ingyenes.

2017. okt. 9. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!