A postai csomagautomaták hogyan működnek?
Szeretnék feladni egy csomagot, de mikor odamentem az automatához és elkezdtem, azt írta ki, hogy üssek be valami számot a csomaghoz. Nyilván ezt nem tudtam, ezért random beírtam valamit, amit nem fogadott el a rendszer.
Valaki tudja, hogy mi ez a szám és hogy hol lehet megnézni?
Köszönöm, ha segít valai :)
A csoangautomata arra való, hogy megkapd a csomagot akkor is, ha nem tudod otthon átvenni - azaz csak kivenni lehet belöle a neked érkezett csomagot.
FELADNI a postán tudod, az automatánál nem.
Ne írjunk már hülyeséget ha nem tudjuk. A csomagautomatánál lehet csomagot feladni, otthon neten kell kitölteni a címiratot hozzá.
Az automatán keresztüli feladáshoz online címiratot kell készíteni weboldalunkon
( [link] ).
A regisztrációmentes címiratkitöltés után egy 8 jegyű feladási kódot kap e-mailben. A kód megadását követően az automata kinyomtatja az öntapadós címiratot. Ezt ragassza fel a csomagjára, majd a címirat vonalkódját olvastassa le az automatával. A képernyőn megjelenő rekeszek közül érintéssel választhatja ki az Önnek megfelelőt.
A feladás díját bankkártyával fizetheti ki, a kiválasztott rekesz a fizetést követően nyílik és a csomag máris elhelyezhető a rekeszben.
Minden rendben volt? Nyomjon egy „OK”-t, és már nyomtatja is az automata a feladási bizonylatot.
Viszont, kérdező, számlát ilyenkor nem írnak tehát ha vállalkozáshoz áfás számla kell, akkor csak postán adhatsz fel.
Nagyon köszönöm!!!
Nem kell számla, magán a dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!