Feszültség növelése kondenzátorokkal és tranzisztorral?
Hogy kell bekötnöm a kondenzátorokat, hogy feltöltésnél párhuzamosan legyenek bekötve, aztán kisütésnél sorosan?
Régebben láttam valahol ilyen kapcsolást, de nem tudom megtalálni.
Elkezdtem valamit rajzolni, működik is, de szerintem egyszerűbben is meg leeht oldani.
Googleban csak az AC-s verziót találtam meg, ahol dioda+kondi van.
A kérdésed alapján : NE AKARD!
Ha már mindenképpen, szerezz be kész DC/DC konvertert.
"Elkezdtem valamit rajzolni, működik is, de szerintem egyszerűbben is meg leeht oldani. "
Linkeld be légyszi mit rajzoltál és talán lehet egyszerűsíteni.
http://tinyurl (pont) com/yc65o2q4
Csak prototípus!!!
Nem is akarom hogy tökéletesen működjön, nagy feszültség rövid időre, just for fun, nagy szikrákat csinálni, esetleg coilgunt.(tudom Piezo egyszerűbb nem kell leírni..)
Közben megtaláltam mi az, charge pump, de várom az ötleteket. :)
Pl ha arra amit linkeltem rákötök 30 voltot akkor kapok 120-at, amivel azért már lehet valamit kezdeni, csak ha maradnak a relék elég költséges lesz és nagy.
Nem rossz próbálkozás ez és értem is mit akarsz, de ezt nem így szokták megoldani.
Ahogy az előzőek is említették ezt DC-DC konvertereket használnak. Mekkora bementi feszültségből akarsz, mekkora kiementi feszültséget és mekkora kimeneti áramterhelhetőség mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!