Létezik ilyen elektronikus zár?
Olyan zárat keresek kültéri kiskapura, ami csak akkor nyitja ki a zárat, ha érzékeli hogy a közelébe van a nyitó kulcsa, kártyája, irányítója vagy akármilye. Létezik ilyen?
Azért keresek ilyet, mert egy iker házban lakom, aminek közös kis és nagy kapuja van az utcára, a "lakótárs" aki albérletbe van itt mindig nyitva hagyja a kiskaput tehát kimegy és nem zárja be többször szóltam neki és a főbérlő is mondta neki hogy zárja be, de le se szarja. Ezért kellene valamilyen zár ami automatikusan bezáródik, és nem kulccsal nyílik záródik.
Igen, van ilyen.
Az alap, az elektromos működtetésű zár, a vezérlésre pedig számtalan megoldás van ahogy írtad is.
Kártyás, kód beírós, távirányítós, ami csak kell.
A kapura pedig csak egy olajfék kell.
Ha a főbérlő címez neki egy ajánlott levelet amiben az áll hogy a kapura vonatkozó szabályok be nem tartása a bérleti szerződésre nézve felmondási ok, akkor talán az illető be fogja csukni a kaput magától is.
Én a napokban vettem hasonló zárat. A lényege, hogy
12V-al működik, ha áramot kap, akkor nyit ki. Viszont
áramszünet esetére kulccsal is nyitható, DE mint a ki-
lincs, amíg el van fordítva a kulcs, addig lehet nyitni,
utána már nem.
Rakok mellé egy RFID érzékelőt, és meg van oldva a kapu-
gond. Nálam azért kell, mert egyelőre közös az udvar (le
akarom később keríteni), és a hátsó szomszéd nem tud ki-
járkálni. De kap egy távvezérlőt, és ha jönnek hozzá, ki
tudja nyitni a kaput, ami egyébként zárva lesz (most akár-
ki bejöhet az udvarra, aki lenyomja a kilincset...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!