Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A laptopok akksija igaz hogy...

A laptopok akksija igaz hogy be van kalibrálva hogy csak egy bizonyos számú töltést engedjen?

Figyelt kérdés
Aztán letilt és nem engedi tölteni. Ezt a tiltást hogyan lehetne kiiktatni?

2017. szept. 8. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen még nem fordult elő, eddig mindegyik úgy "halt meg", hogy fokozatosan, olyan szinten lecsökkent a kapacitása, hogy gyakorlatilag használhatatlanná vált. Az újabb tonerek viszont csak x oldalt nyomtatnak, hiába van még bennük festék.
2017. szept. 8. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2017. szept. 8. 20:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Én egy elektronikai szakembertől hallottam és nem régen tönkre menta laptop akksija, egy fél percet nem működött már. Szét szedtem és minden celle jó , fel lehet tölteni külön külön. És most fejlámpába tökéletesen működik.

Ezért hajlok arra .

2017. szept. 8. 20:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha igaz, amit írsz, akkor kell lennie az akkumulátorban (a cellák mellett valahol) egy chipnek (pont mint a nyomtatóknál), hogy tudja azt érzékelni hogy új aksi került bele és így újra engedélyezze a töltést. (Persze, ezt ki lehet hagyni, de az rossz stratégia lenne, mert akkor az első ilyen széria után elterjedne a hír, hogy a gyártónak sz@rok a termékei, mert aksi csere után sem oldódik meg a probléma.) Ha ilyen nincs benne, akkor nem tartom valószínűnek, hogy ez lenne a helyzet, simán csak a töltés vezérlő bedöglött a laptopban.
2017. szept. 8. 20:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen van az akksiban csip.
2017. szept. 9. 06:38
 6/7 anonim ***** válasza:

"És most fejlámpába tökéletesen működik. "

Ne haragudj, de egy fejlámpát meghajtani, meg egy laptopot, az nem ugyanaz.

"Szét szedtem és minden celle jó"

Gondolom ezt arra alapozod hogy teszterrel összevetetted a jelenlegi és a névleges kapacitását is.

"Igen van az akksiban csip."

A gyakorlatban a töltésvezérlő és a teljesítmény fokozat a gépben van, a mérés (cellánkénti feszültség és hőmérséklet) pedig az akkupack panelján. Az eredmények adat formájában jutnak a töltésvezérléshez.

[link]

Ebből dönti el hogy kell-e tölteni.

[link]

A mérést nem a szentlélek végzi, kell egy chip hozzá, ami az adatokat átküldi a gépnek.

2017. szept. 9. 07:11
 7/7 anonim ***** válasza:
88%

Nincs limit. Csak elektronika, ami bizonyos feltételek esetén tilt.

Pl jelentős kapacitásvesztés akár egyetlen cella esetében.

Egy 50%-os celláról még lehet, 2 napig elvilágít a fejlámpád....

2017. szept. 9. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!