Egy 1050-es videókártyát megvenni?
Kinéztem magamnak egy 1050-es VGA-t (Újonnal)(Játékra)
Az árával rendben vagyok, de azt mondták nekem, hogy nem éri meg megvenni.
De mivel ez már egy 10-es széria sok plusz tartozik hozzá. (Kevesebbet fogyaszt,kisebb, stb...)
Azért mondták, hogy ne mert úgyam úgy meg vehetek használtam egy 750 vagy egy 950 is ha szerecsém van.
A 750 sokkal gyengébb, mint az 1050.
A 950 szerintem 1 szint az 1050-el, csak az 1050 kevesebbet fogyaszt.
Oké köszi, ezek erős érvek és jogosak is.
Pont a GTA 5 és a PUBG-ra használnám leginkább.
Pontosítom az előző válaszolót.
A 750TI Gyengébb és régebbi és többet is fogyaszt.
950TI viszont egy szinten van 1050TI-vel és kevesebbet fogyaszt az 1050TI.
A Kisebbség csak adott típusoknál van, 1050TI-ből is tudsz venni 23-24cm hosszút. (Pl: MSI GTX150TI Gaming 4G nekem is ilyen van és teljesen meg vagyok vele elégedve.)
És persze nem utolsó sorban sokkal kisebb hőmérsékleten megy a VGA mint egy 750TI. Ezt onnan merem állítani hogy én 750TI-t váltottam 1050TI-re.
És még használat alatt a 750TI 50-55°C Fok volt addig 1050TI pedig 40-45°C fok maximum.
Játékok nagyon jól mennek 1050TI-vel 1080P High/Medium.
Természetesen optimalizálás függő legtöbb játéknál, és hogy azért legyen egy erős processzor is mellette ami ki bírja hajtani.
Azt tudom a CPU megteszi a feladatát. 8 mag elég mindenre. 16 GB ram az is
Jó kicsit lassu mert egy opteron páros 2 cpu. De játékra nekem tökéletesen megteszi. 2 éve használom nincs baja eddig vele játék téren.
Még egy kérdés. Az OC az csak jó a videókártya esetébe?
Az hütés mert egy Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5 néztem igy név szerint
Csak megjegyzésként,
Én a hardverapróról veszem a videokártyáimat vagy 15 éve, és még soha egy sem ment tönkre idő előtt.
Nagyjából 2-4 évig használom őket mielőtt cserélek.
Mondjuk főként Zotacot vagy Evga-t vásárolok, ezek stabil, időtálló márkák, nem I/G vackok.
Kétszer vásároltam eddig boltból újat - egyik sem húzta 3 hónapnál tovább... (Mondjuk az Inno és Gainward vagy gigabyte volt) Gariban kicseréltetem őket persze, - de ez az új / régi dolog másképpen működik mint sokan írják itt.
Egy régi 2 éves már bevált, nem gyári hibás, tesztelve, bejáratva. Ha megbízható tagtól veszi az ember akkor biztos nem lesz baja vele szerintem.
És nem vaterán meg jófogáson kell vásárolni, azt aláírom....
Én azt ajánlom, hogy olyan típust vásároljon aki hosszú távra tervez, amire minél több garancia időt adnak. Az egy éves kártyákról maga a gyártó is tudja hogy nem megbízható a terméke, egy összegányolt gagyi, a 2 év már jobb, bele van építve a tervezett termék elavulás de egy darabig jó lesz, a 3 vagy több g. idejű az ami hamarabb elavul mint elromlana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!