Ha azt mondják, hogy elemet nem lehet tölteni ceruza akkumulátor töltővel, akkor miért van, hogy nekem mégis sikerült?
Szerencse kérdése, van amelyik az első próbálkozásnál felrobban, vagy a töltőt vágja tönkre!
Ez a "lehet", "nem lehet" meg fogalmazás kérdése: mindent lehet, de van amit nem ajánlott!
Az elem töltöttségét nem a feszültség mérésével nézzük.
Másik meg igen rá tudsz tölteni, de nagyapám is robbantott már fel elemet így, sőt tűzeset is lehet ha szerencsés vagy. Vegyél tölthető elemet (ami nem elem hanem akku) kb ugyanannyiba van. Lidl féle elemet és töltőt tudom ajánlani.
Egy számológép fogyasztása a minimáélisnális kevesebb. Betennéd egy hagyományos, izzós zseblámpába, és egy sárga felvillanás után vörösen pislákolna.
A tények: az elemekben visszafordíthatatlan kémiai reakciók (guglizd ki, hogy a cink-szén vagy az alkáli-mangán elemben mi alakul át mivé... lusta vagyok) következtében lesz potenciálkülönbség az elem kivezetései között. A feszültség kizárólag az összepárosított elektródáktól függ.
Az aklkumulátorokban visszafordítható kémiai reakció játszódik le, az elektródák anyaga több százszor képes oda-vissza alakulni. Neten szintén kikereshető a NiMH töltésének és kisütésének kémiai folyamata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!