Miért zúgnak a berendezések?
Van egy 12V-os akkumulátorom, és egy inverterem, ami 230, váltakozóáramra változtatja az áramom.
Egy kis olvasólámpát dugtam először rá, majd ventilátort, a ventilátor jobban zúgott, mint a fali 220-nál.
Majd rátettem egy 220-as multimétert, ( [link]
Féléve használom, eddig nem volt baja, ennél viszont picit be"füstölt", nem nagyon, csak látszódott, hogy valami nem oké, viszont fali 230-nál probléma mentesen működik.
Jobban elnézve a kis olvasólámpánál is észlelhető kis zúgás, ami fali 230-nál szintén nincs meg.
Utána néztem, Gondolom ez az inverter módosított szinuszos inverter, nem tudom hogy háromszög, vagy négyzet...
Ez okozhatja a zúgásokat? a 230 energy meter meg problémás a módosított szinusz? Ha igen, akkor milyen problémák léphetnek fel az eszközökben később, ha így használom őket, mit "szabad", érdemes mód. szinuszról üzemeltetni?
Jól tudod, ez az inverter módosított szinuszos inverter, nem tudom hogy háromszög, vagy négyzet...
Ez okozza a zúgásokat.
Mennyire befolyásolja a berendezéseket?
Élettartam csökkenés? milyen eszközökön javasolt a használata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!