Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gitár felvétele kábelen...

Gitár felvétele kábelen keresztül miért nem működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma vettem egy kábelt aminek az egyik része Kicsi Jack (számítógépbe), a másik pedig a Nagyobb Jack (Gitárba).

Abból a célból vettem hogy felvegyem laptoppal. Rá is kötöm a gépre. Felhozza hogy milyen eszközt csatlakoztattam. Rányomok hogy MIKROFON. Azonban semmi hang nincs és még külön részt sem hoz fel a hangkeverőben. Rosszul csináltam?

Mi a gond?

2017. aug. 4. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Az nem így megy. Kell külön audio interfaces és a legolcsóbb az Behringer U-Control UCA 222 vagy egy keverőpult és azal a géphez kötni, mert a képed hangkártyája nem tud elég áramot adni egy elektromos gitárnak.
2017. aug. 4. 13:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Sima akkusztikus gitárom van kihangosítóval.

Csak tudok valamit csinálni nem? :/

2017. aug. 4. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha van lehetőség, ne a mikrofont, hanem LineIn funkciót válassz.
2017. aug. 4. 13:12
 4/7 anonim válasza:
Nem :D esetleg ilyen mikrofonos füllhalgatóval vagy akármivel oda tartod a gitárhoz :D XDDD de komolyan kicsinek igy csináltam :D :) 😊
2017. aug. 4. 13:13
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Szóval elektro akusztikus gitárod van. Szerintem mindenképp vegyél egy audioninterfacest nem olyan drága 9ezer forint.
2017. aug. 4. 13:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Mikor elkezdtem gitározni, éveken keresztül használtam a mikrofont (majd később a vonalbemenetet) elektromos gitárhoz. Mivel erősítőt még nem engedhettem meg magamnak (de még egy normális hangkártya-interfészt sem), ezért ezzel a megoldással kísérleteztem. Egy DAW-val és pár VST-vel (akár ingyenesekkel is) elő tudtam állítani vállalható gitárhangzást. Még demókat is vettem fel így (dob, basszus, gitár 2 vagy 3 sávon). Szóval megoldható, nem kell hozzá más eszköz. Persze a minőség az nem lesz tökéletes, meg kell hozni bizonyos kompromisszumokat, ha ilyen olcsó megoldást választasz. :) Én mondjuk metálban utazom, jó metálhangzáshoz meg elengedhetetlen, hogy legyen normális technika. De tiszta felvételhez elég a PC hangkártya is.

Röviden:

1. Töltsd le az ASIO drivert! Ez egy alacsony késleltetésű (low latency) audio driver. Ez azért kell, mert ha más audio drivert haszbálsz, akkor a visszajövő hang késni fog a lejátszott hanghoz képest (akár másodperceket is).

[link]

2. Tölts le egy ingyenes DAW-t (Digital Audio Workstation = Digitális Audio Munkaállomás). Ez egy olyan szoftver, ami nem csak a drivert kezeli (tehát hallod is magad játék közben), hanem felvételeket is készít. De akár különböző effekteket, úgynevezett VST (Virtual Studio Technology) plugineket is hozzá tudsz adni a felvételhez. Visszhangot, kórust, torzítást, EQ-t, bármit. A legjobb ingyenes DAW a Reaper, én kezdés képpen ezt ajánlom.

[link]

3. A Reaper beállításai között (Ctrl+P) keresd meg a Device menüt. Ott válaszd ki az ASIO drivert és állítsd be a be- és kimeneti eszközeidet. A bemenet nálad valószínűleg a mikrofon lesz. Egyébként ha van vonalbemenet (Line-In), akkor inkább azt használd, tisztább hangot kapsz. Ha nincs a laptopon, akkor persze marad a mikrofon. Kimenetnek pedig a hangkártyakimenet kell választani.

4. Ha nem szól egyből a cucc, ne ijedj meg! :) Adj hozzá egy új Track-et a Reaperben (bal oldali szürke rész, jobb klikk és Insert new track). Válaszd ki neki az Inputot és ne felejtsd el ÉLESÍTENI A MONITORT! A monitor adja vissza az élő hangot! Ha minden sikerült, akkor ez így néz ki:

[link]

5. Elviekben most már szólnia kellene a cuccnak. Ha mégsem, akkor még az ASIO driverben kell élesíteni a bemenetet. Ezt az értesítési területen (jobb oldalt az óra melletti ikonok között) találod. Egy kis zöld ASIO logo vagy ilyesmi. Kattints rá és ha inaktív a bemenet vagy kimenet, akkor kapcsold be őket!

[link]

6. Előfordul, hogy ha miután valamit változtattál újra kell indítani a szoftvereket. Vagy akár a PC-t is. Ezek a driverek már csak ilyenek, nyűgösek! :)

Nagyjából ennyi kezdésnek! Ha valami nem megy, szólj itt bátran! Segítek, amiben tudok. Jó gitározást! :)

2017. aug. 5. 13:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi :D müxik :D
2017. szept. 7. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!