Árt az elektronikai eszközök akkumulátorának, ha a feltöltés után nem húzzuk ki a töltőt, és egy ideig 100%-on marad a töltöttség?
Magyarul használja az eszközeit csak fele működési idővel (80-30=50) cserébe egy minimális élettartam növekedésért.
Ez kb. olyan, hogy inkább csak tolja a kocsiját, mert akkor nem kopik a motorja.
Kérdező:
Nem árt neki, nem tölti túl, nyugodtan rajta maradhat a töltőn.
# 3/3 Időpont ma 12:19
Okosnak érzed magad?
Az öli az akksit, ha 0%-tól 100%-ig töltöd. Szóval ha van lehetőség rá, akkor jó csak 80%-ig feltölteni s már belehet tenni 30%-on, gondolom a kérdező nem barlangban él mint te, mindenütt vannak 220-ak, és ez csak ajánlott és akkor kell csinálni amikor nem kellemetlen hogy kisebb a készenléti idő.
Ennél jobban már nem tudom részletezni, hogy még te is megértsd.
Telefonomat este odarakom 20-30%-on, felviszi 80-ra, kiveszem, s másnap este megint lemerítem 20-30%-ra, nekem ez így tökéletesen működik, persze megpróbálhatsz kioktatni hogy én vagyok a hülye hogy úgy használom a tellót ahogy a gyártó javasolta, és így nekem tökéletesen jó minden.
Persze ez nálad már nem működne, mert annyira leölted az akksit a 0-100%-ig való töltéssel hogy nem bírná ki. S végeredményben amikor tényleg szükség lenne a maximális kapacításra, az enyém elviszi 3 napot is, a tiéd meg felet se.
Nem kell magam annak érezni, mert az is vagyok.
A nulla százalékod magáért beszél.
Az akku azért van, hogy használjuk. Ha a pár hónapos élettartam hosszabbodásra áll fel valakinek, arról nem tehetek. A telefon van értem, és nem fordítva, és pont nem érdekel, hogy a telefon árának tizedébe kerülő tartozékot két év helyett egy év kilenc hónap múlva kell vennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!