Trafó1 kérdése:
Hogy érdemes összepárosítani egy processzort alaplapot videó kártyát, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák együtt?
Figyelt kérdés
Egy jó játékra kihegyezett gépbe ti milyen procit ,alaplapot , videó kártyát raknátok? I5 vagy I7, 1050 vagy ennél nagyobb kártya és milyen szempontok alapján? Nézegettem a gép összerakókat és próbáltam a saját elképzeléseim , és pénztárcám alapján módosítani a konfigurációt, de mindig felmerült a kérdés bennem érdemes e I7 proci vagy inkább drágább legyen a videó kártya és elég az I5. Fél milla a keret. Főként az érdekelne, hogy ti milyen szempontok alapján mérlegelnétek. Eddig két gépet raktam össze magamnak az évek folyamán.2017. júl. 21. 07:16
11/16 A kérdező kommentje:
A I7 kb 600 a ryzen 7-es gép meg 650 ezer, 50-el hosszabb a ryzen 7-es gép és kb ugyan annyit tud az I7-es.
2017. júl. 21. 10:38
12/16 szántóvető válasza:
600ezer??az nagyon sok.a 8 mag 16 szálas ryzen drága és felesleges is ha játékról van szó.
ryzen x5 1600: 65e
egy x370-es lap: 40-50e
kártya: 150e [link]
ram(ez rajta van az am4-es lapok kompatibilitáji listáján) [link]
plusz a táp amit írtam öszesen kb 340e.de ha 6 magos 6800k-t nézel akkor is beleférsz 400-ba.kell még procihűtő,ház,ssd de akkor is beleférsz a félmillás keretbe.
13/16 A kérdező kommentje:
Az I7 és ryzen 7-8 típusú procikat kinek meg mire éri meg használni, ha a játékoknál inkább a video kártyán van a hangsúly?
2017. júl. 22. 07:57
14/16 szántóvető válasza:
vannak olyan feladatok amelyek inkább cpu igényesek pl renderelés vagy a játék mellett még fut valamely alkalmazás a háttérben.de a játékok is egyre igénylik a többszálon dolgozni tudó procikat.az i5 csak 4 szálon képes dolgozni tehát ha hosszabb távra tervezel a géppel akkor kell a 4 mag 8 szálas i7.de a 6 valós mag még jobb,ha csak nem történik nagy áttörés cpu fronton akkor sok évig megfelelő lesz egy ilyen proci.
15/16 A kérdező kommentje:
a javaslataid alapján akkor ez le
sz a nyerő proci, jó az ár/érték arány.
2017. júl. 24. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!