Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nem túl kevés a havi áram...

Csitta82 kérdése:

Nem túl kevés a havi áram fogyasztásunk?

Figyelt kérdés
Nézegettem egyéb bejegzéseket és ott azt olvastam hogy egy négy tagu család havu áram fogyaszása( 80 nm lakás)átlag 400-500 kw. Nekünk átlagosan 138kw ra jön ki.Minden honap elején irom juni: 02578,juli:02716. A kettö különbsége 138 kw. Elektromos fözölap, elektromos sütöt használunk, fagyasztos kombi hütö szekrény, tv megy napközben és a laptop is, minden nap porszivozok és kétnaponta két adagot mosok. Jol számolok?
2017. jún. 30. 09:07
1 2
 1/12 triack válasza:
72%
Ez tényleg nagyon kevés. A főzőlap, sütő meg a mosáshoz sok áram kell. Mióta laktok abban a házban?
2017. jún. 30. 09:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Fél éve. minden honap elején irom.heti kétszer sütök és kétnaponta fözök.
2017. jún. 30. 09:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja, és még van mosogato gép is, ami minden nap egyszer elindul :)
2017. jún. 30. 09:28
 4/12 triack válasza:
Az előző tulaj nem lophatta az áramot? Az oszloptól a villanyóráig hogy megy a vezeték?
2017. jún. 30. 09:38
 5/12 anonim ***** válasza:

Ott valami nem működik jól.

Elektromos főzőlap, sütő, minden nap porszívó és mosógép..

Az óra régi fajta? Véletlenül nincs megbuherálva? Rendesen működik?

Jobb lenne minél hamarabb jelenteni, mert utólag úgyis rátok húzzák a különbözetet. Ha meg buherálva volt az óra még büntetés is jár mellé...

Jah és előtte direkt fotózzátok le a plombákat, legyetek ott a szerelésnél, hogy nehogy a szerelők trükközzenek valamit.

2017. jún. 30. 09:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Én szoktam ennyit fizetni egyszemélyes háztartásban, gázzal.

Nézesd meg, mert "megbuherálhatták" a mérőórát!

2017. jún. 30. 09:50
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy nagy társasházban lakunk, igy az áram lopás kizárva. Az ora blombálva van, igy elvileg nem nyultak hozzá.A beköltözéskor mindent lefotoztunk,és azota irom a havi fogyasztást ami mindig kb ugyanannyira jön ki.
2017. jún. 30. 10:00
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha találnál haver, ismerős villanyszerelőt, azzal át kellene nézetni a rendszert. Először ne a szolgáltatókhoz fordulj.

Valami nem kerek ott.

2017. jún. 30. 10:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A méröora két plombával van lezárva( valami pecsét is van rajta), buherálás nyomát nem látok. Megnézettetem egy villanyszerelövel.
2017. jún. 30. 10:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Kevésnek kevés, de én nem gondolom annyira kevésnek, hogy buherálásra gondoljak.

Mi ketten a párommal egy 55nm-es panellakásban fogyasztunk ennyit. Két naponta mosás, szinte minden nap egy adag edény a mosogatógépben, elektromos sütő (a tűzhely az gázos), külön hűtő és fagyasztó plusz nagy TV, egy asztali és egy laptop számítógép. Ezzel együtt 110-130 kwh szokott lenni havonta. Az órát nemrég cserélték vadiújra, szóval az is kizárt, hogy rossz lenne. Mondjuk tény, hogy mindenből A+++ energiaosztályút vettünk, a világítás meg mindenhol ledes.

2017. jún. 30. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!