A Merevlemez szektorhibás, lehet javítani úgy, hogy az adatok megmaradjanak?
Régi fotóink voltak rajta szeretném megmenteni őket.
Lehetséges?
Ha csak szektorhibás, attól még nagyrészt olvasható, csak a hibás szektoroknál nem. Ki kell menteni róla azokat az adatokat, amiket ki lehet.
Az újabb windowsok minden fájlról csinálnak árnyékmásolatot alapból, ezeket is ki lehet nyerni alapból a windowsból egyesével a Shadow Explorerrel egy klikkre az összeset.
Ha szektorhibás, akkor meg fog pusztulni, ne akard megmenteni, mert úgyis bedöglik. Mi vele a baj, konkrétan nem indul? Ha az oprendszer nem tölt be, akkor írj ki egy linux boot CD-t és indítsd arról a gépet, és mentsd le a cuccaidat. Vagy vedd ki a vinyót, tedd egy külső mobil rackbe és csatlakoztasd usb-n egy másik géphez. Ha semmi nem válik be, marad a Kürt adatmentés, az jó, de drága.
És persze ne maradjon ki a klasszikus "FONTOS ADATOKRÓL MINDIG CSINÁLJ BIZTONSÁGI MENTÉST, MERT ELŐBB-UTÓBB RÁB**SZOL", amit senki nem győz elégszer hangsúlyozni.
Scandiskkel lehet próbálkozni, így kikerülhetőek a hibás szektorok, és ha van egy kis szerencséd, a fotók pont nem azokon voltak.
Ha balszerencsés vagy, akkor sajnos adatmentésre kell elvinned (de még így se 100% a siker, és eléggé borsos az ára), így hellyel-közzel visszaállíthatóak az adatok.
Érdemes legalább félévente egyszer biztonsági mentést csinálni DVD-re, vagy külső meghajtóra, pont az ilyen vészesetekre. Én is beszívtam párszor ezzel, azóta jöttem rá, milyen fontos dolog egy rendszer-visszaállító DVD.
Ez egy külső winchester, a laptophoz.
Csak a fotókat szeretném megmenteni...ha azt sikerülne dobnám ki azt a sz.rt. Látni sem akarom.
Sajnos én nem nagyon értek hozzá.
A párom valamivel próbálkozott azt hiszem HDD regenerátor.
Egész éjjel ment de azt írja ki, hogy H/ nem érhető el.
A lemezszerkezet sérült vagy nem olvasható.
Ha szakemberhez vinném mit jelent az a borsós ár?
Kerestünk szakembert, holnap bekell vinni és majd megcsinálja.
Viszont az lenne még a kérdésem, hogy jellemző e hogy megnézhetik pl a képeket?
Vannak rajta olyan fotók amiket nem szeretném ha kikerülnének pl a napisz.rra.
Hivatalos helyen előfordulhat ez?
A laptopomon régebben rajta voltak ugyanezek a képek/videók.
Akkor mentettem erre a külső HDD-re aztán töröltem.
Ma délután utána jártam a neten és sikerült minden egyes fotót visszaállítanom.
Most nagyon örülök.
Kérdésem még annyi, mi a legmegbízhatóbb adathordozó amire menthetném ezeket ?
Cd,DVD? Pendrive-om már ment tönkre...abban nem bízom.
Köszönöm a válaszokat!
Több helyen legyen a másolat.
Én például két felhő tárhelyet is használok párhuzamosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!