Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Merevlemez szektorhibás,...

A Merevlemez szektorhibás, lehet javítani úgy, hogy az adatok megmaradjanak?

Figyelt kérdés

Régi fotóink voltak rajta szeretném megmenteni őket.

Lehetséges?

2017. jún. 28. 23:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak szektorhibás, attól még nagyrészt olvasható, csak a hibás szektoroknál nem. Ki kell menteni róla azokat az adatokat, amiket ki lehet.

Az újabb windowsok minden fájlról csinálnak árnyékmásolatot alapból, ezeket is ki lehet nyerni alapból a windowsból egyesével a Shadow Explorerrel egy klikkre az összeset.

2017. jún. 29. 00:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha szektorhibás, akkor meg fog pusztulni, ne akard megmenteni, mert úgyis bedöglik. Mi vele a baj, konkrétan nem indul? Ha az oprendszer nem tölt be, akkor írj ki egy linux boot CD-t és indítsd arról a gépet, és mentsd le a cuccaidat. Vagy vedd ki a vinyót, tedd egy külső mobil rackbe és csatlakoztasd usb-n egy másik géphez. Ha semmi nem válik be, marad a Kürt adatmentés, az jó, de drága.

És persze ne maradjon ki a klasszikus "FONTOS ADATOKRÓL MINDIG CSINÁLJ BIZTONSÁGI MENTÉST, MERT ELŐBB-UTÓBB RÁB**SZOL", amit senki nem győz elégszer hangsúlyozni.

2017. jún. 29. 00:12
 3/14 anonim ***** válasza:

Scandiskkel lehet próbálkozni, így kikerülhetőek a hibás szektorok, és ha van egy kis szerencséd, a fotók pont nem azokon voltak.

Ha balszerencsés vagy, akkor sajnos adatmentésre kell elvinned (de még így se 100% a siker, és eléggé borsos az ára), így hellyel-közzel visszaállíthatóak az adatok.

Érdemes legalább félévente egyszer biztonsági mentést csinálni DVD-re, vagy külső meghajtóra, pont az ilyen vészesetekre. Én is beszívtam párszor ezzel, azóta jöttem rá, milyen fontos dolog egy rendszer-visszaállító DVD.

2017. jún. 29. 01:27
 4/14 A kérdező kommentje:

Ez egy külső winchester, a laptophoz.

Csak a fotókat szeretném megmenteni...ha azt sikerülne dobnám ki azt a sz.rt. Látni sem akarom.

Sajnos én nem nagyon értek hozzá.

A párom valamivel próbálkozott azt hiszem HDD regenerátor.

Egész éjjel ment de azt írja ki, hogy H/ nem érhető el.

A lemezszerkezet sérült vagy nem olvasható.

Ha szakemberhez vinném mit jelent az a borsós ár?

2017. jún. 29. 07:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a párod a HDD regenerátorral jól szét is cseszte a vinyót. A szektorhiba mindig mechanikai hibára vezethető vissza. Ha elkezdjük nyektetni, csak rosszabb lesz. TZehát valaki vagy pontosan tujda hogy kell, és akkor lementi, vagy elkezd próbálkozni, és az eredmény az, hogy egy profi dolgát is nagyon megnehezítik, és ez az egy nullával drágább lementési költségben realizálódik.
2017. jún. 29. 09:25
 6/14 A kérdező kommentje:

Kerestünk szakembert, holnap bekell vinni és majd megcsinálja.

Viszont az lenne még a kérdésem, hogy jellemző e hogy megnézhetik pl a képeket?

Vannak rajta olyan fotók amiket nem szeretném ha kikerülnének pl a napisz.rra.

Hivatalos helyen előfordulhat ez?

2017. jún. 29. 12:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Hivatalos helyen, mint például a Kürt, nem. De névtrelen kis számítógépszervizben valószínű hogy lesz nézdegélés, röhögcsélés, esetleg másolatkészítés napiszar céljából.
2017. jún. 29. 13:28
 8/14 A kérdező kommentje:

A laptopomon régebben rajta voltak ugyanezek a képek/videók.

Akkor mentettem erre a külső HDD-re aztán töröltem.

Ma délután utána jártam a neten és sikerült minden egyes fotót visszaállítanom.

Most nagyon örülök.

Kérdésem még annyi, mi a legmegbízhatóbb adathordozó amire menthetném ezeket ?

Cd,DVD? Pendrive-om már ment tönkre...abban nem bízom.

Köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 30. 00:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Több helyen legyen a másolat.

Én például két felhő tárhelyet is használok párhuzamosan.

2017. jún. 30. 04:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Egy normális 3,5' / 2,5' dokkoló, amibe mindkét méretű HDD és SSD belemegy. Mindenről két másolat két különböző HDD-n, amik alapból bent vannak a szekrényben a dobozukban, csak a heti mentés alkalmával kerülnek elő. Plusz felhő alapú tárolás kétlépcsős belépési azonosítással (jelszó + sms), bár itt a tárhely korlátozott.
2017. jún. 30. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!