Van 60V dc-m! 12v ra hogyan tudom áttalakitani? 100A folyna átt rajta! Trafó megoldás nem érdekel! A 12 voltnak nem kell stabilnak lennie 10-18 között mozoghat!
Elsőnek valami Buck-konverteres kapcsolás jutott eszembe. Ezzel talán ki lehetne vitelezni.
Sima feszültségstabilizátoros megoldást is lehetne alkalmazni, de ugye akkor minimum (60V-12V)*100A=480W hő felesleg keletkezne, vagyis a hatásfok maximum 20% lenne.
Legjobb talán az a módszer lenne, amit használnak a kapcsolóüzemű tápokban. Ilyennel szerintem otthon barkácsolva is elérhető már a 80%-os hatásfok. De ugye ez "trafós megoldás", úgyhogy pont azt vetetted el, ami valószínűleg a legjobb eredményhez vezetne.
A 60V egy hegesztő inverterből jön amit egyenirányítottam és simítottam persze a 60V üresjárati stb. az hogy mekkora kábel kell hozzá relatív! Megin a hülyeség megy az értelmes válaszok helyett!
2. válaszoló ezek szerint 80%+ hatásfokkal csak trafóval lehet megoldani?
Na, ha leírtad az áramforrást, már egyszerűbb a dolog.
Valami szakemberrel nézesd meg az invertert, és lehet hogy pár alkatrész cseréjével, és egy átkapcsolóval meg tudja csinálni, hogy ne 60, hanem 12 voltot adjon ki magából.
Látatlanban nem merek konkrétabbat írni, de elvileg meg lehet csinálni. A kapcsolóelemeknek mindegy, ők csak szaggatják az áramot, a kitöltési tényezőtől és a terhelőáramtól függ, hogy a kimeneten hány volt lesz. "Be kell csapni" az elektronikát, hogy már 12V kimenő feszültség fölött szabályozzon vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!