Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van 60V dc-m! 12v ra hogyan...

Alexa092 kérdése:

Van 60V dc-m! 12v ra hogyan tudom áttalakitani? 100A folyna átt rajta! Trafó megoldás nem érdekel! A 12 voltnak nem kell stabilnak lennie 10-18 között mozoghat!

Figyelt kérdés

2017. jún. 27. 14:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Miből jön a 60 voltod?

Fotó?

2017. jún. 27. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Elsőnek valami Buck-konverteres kapcsolás jutott eszembe. Ezzel talán ki lehetne vitelezni.

Sima feszültségstabilizátoros megoldást is lehetne alkalmazni, de ugye akkor minimum (60V-12V)*100A=480W hő felesleg keletkezne, vagyis a hatásfok maximum 20% lenne.

Legjobb talán az a módszer lenne, amit használnak a kapcsolóüzemű tápokban. Ilyennel szerintem otthon barkácsolva is elérhető már a 80%-os hatásfok. De ugye ez "trafós megoldás", úgyhogy pont azt vetetted el, ami valószínűleg a legjobb eredményhez vezetne.

2017. jún. 27. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Elírtam, 4800W lenne az.
2017. jún. 27. 15:32
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Egy harckocsi indítókebelén nem folyik 100 Amper. Ehhez már hüvelykujjnyi kábelek, komoly csatlakoztatás szükséges. És te erre itt a GYK-n keresed a megoldást? Viccelsz?
2017. jún. 27. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a "trafó megoldás nem érdekel", akkor nincs megoldás. Inverterben is van induktivitás. Nem akarok belemenni a részletekbe, a vasmagra feltekert rézhuzal "trafó" a kérdező szempontjából akkor is, ha csak egy soros induktivitás, nem transzformátor.
2017. jún. 27. 15:59
 6/9 A kérdező kommentje:

A 60V egy hegesztő inverterből jön amit egyenirányítottam és simítottam persze a 60V üresjárati stb. az hogy mekkora kábel kell hozzá relatív! Megin a hülyeség megy az értelmes válaszok helyett!

2. válaszoló ezek szerint 80%+ hatásfokkal csak trafóval lehet megoldani?

2017. jún. 27. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:
#4: Kissé el vagy tájolva. Egy átlag autó indításakor is lényegesen több folyik 100 ampernél. Egy harckocsimotor vagy sűrített levegővel indul, vagy végszükségesetén elektromosan, de ott nem 100, hanem 5-600 amper is folyhat 24 volton.
2017. jún. 27. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Na, ha leírtad az áramforrást, már egyszerűbb a dolog.

Valami szakemberrel nézesd meg az invertert, és lehet hogy pár alkatrész cseréjével, és egy átkapcsolóval meg tudja csinálni, hogy ne 60, hanem 12 voltot adjon ki magából.

Látatlanban nem merek konkrétabbat írni, de elvileg meg lehet csinálni. A kapcsolóelemeknek mindegy, ők csak szaggatják az áramot, a kitöltési tényezőtől és a terhelőáramtól függ, hogy a kimeneten hány volt lesz. "Be kell csapni" az elektronikát, hogy már 12V kimenő feszültség fölött szabályozzon vissza.

2017. jún. 27. 16:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Oké Köszönöm a kielégítő választ!
2017. jún. 27. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!