Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 1: A haverom hazudik vagy...

1: A haverom hazudik vagy most igazad mond? 2:Mitől függ hogy a villanypásztor mekkorát üt?

Figyelt kérdés

Szisztok!

Osztálykiránduláson voltunk és a haverom mesélte hogy őt egyszer kb 15 másodpercig rázta a 220! Általában igazat mond de ez azért egy "picit" hihetetlen! Igen a kezén látszik hogy rázta már meg 220 de hogy ennyi ideig és hogy semmi baja nem lett azt nem hiszem! (családiházban történt az eset)

2: Itt szórakoztunk és engem is megszivattak úgy hogy volt egy villaszpásztor és azt mondták hogy nincs benne áram megfogtam azt ment a káromkodás :D Ezt többször is megfogtam úgy 2-3 szor hogymegmutassam a haverjaimnak mert ebből egy kihívás lett! Gumitalpú cipő volt rajtam. Na ugyebár nem ütött nagyot de ez mitől függ?

A normális válaszokat köszönöm a nem normálisakra meg nem is vagyok kíváncsi!

UI.:Nem vagyok szakértő ezért kérdezek!

2017. máj. 21. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem túlzott, inkább csak 1-2 másodpercig rázta a 220, ami igazából 230V, engem is rázott már meg mikor itthon villanyt szereltem.

Szerintem túlzott a haverod.

2017. máj. 21. 14:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szerintem is csak menőzni akart
2017. máj. 21. 14:19
 3/9 anonim ***** válasza:

A konnektoros 220 simán ráz 15 másodpercig, akár tovább is :( Tapasztalat

A villanypásztor odavág egy hatalmasat, de ennyi

2017. máj. 21. 14:20
 4/9 anonim ***** válasza:

"A konnektoros 220 simán ráz 15 másodpercig, akár tovább is"

Igen aztán leáll a szíved.

Köszönjük.

2017. máj. 21. 14:22
 5/9 anonim ***** válasza:

15 másodpercet nehéz lenne túlélni.

A villanypásztor ereje a tárolt energiától és a feszültségtől függ. Kis energiájú villanypásztorokat rövid szőrű állatok őrzésére használják, mint a ló, tehén stb., a nagyobb energiájú már jó birkához is, plusz az őrzött terület nagysága is befolyásolja, hogy milyen villanypásztort telepítenek. Tehát ha nagy terület van körbekerítve vele, és juhokat őriznek, akkor biztos lehetsz benne, hogy ütősebb lesz. Egyik ismerősömé nem erős, azt nyugodtan meglehet fogni, enyém meg olyan, mintha kiszakítaná a karomat a helyéről. Megfogni se kell, már egy centiről odab..., lehetsz te akármilyen gumitalpú cipőben. :D Azok kb. 1-2 ezer voltig védenek, de 15 ezer voltot már nem képes szigetelni.

2017. máj. 21. 15:14
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A villanypásztor amúgy a Gó-Na szabadidő parkban volt Szentgyörgyvölgyben!

2017. máj. 21. 15:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy az áramnak van egy bemeneti és egy kimeneti helye- ha a kettő közt a szív, tüdő vagy agy nem esik útba a 10-15 sec is simán túlélhető -230 V mellett is, emellett ugye nem a feszültség, hanem az áramerőség a lényeg, az meg baromi sok mindentől függ egy emberi test esetén, mivel tök más az impedanciája egy izmos sportolónak meg egy kövér disznónak ill az is befolyásolja mennyire hidratált az illető.
2017. máj. 21. 16:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Idegkárosodás nélkül akkor is nehéz túlélni, hiába volt jó helyen a ki és bemeneti pont.
2017. máj. 21. 20:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Idős villanyszerelő szaki kérges ujjal fázisceruza nélkül nézte a fázist. Ahogy írták is, annyi sok dologtól függ, hogy lehet 1-2 másodperces is halálos, illetve elvileg akár 15 mp-ig is túlélhető. Főleg, hogy a lassú olvadású biztosíték is kiold ennyi idő alatt bőven. Ismerősödnél nem oldott ki, tehát nagyon kevés áram folyt át rajta.

Nem utánzandó semmiképpen sem.

Villanypásztor:

Amit fentebb írt kiegészítve: mennyire nőtte fel a vezetékeket a gaz, milyen messze vagy a készüléktől, mennyire nedves a föld, milyen lábbeli van rajtad. Üthet kisebbet is, amit alig érzel, meg üthet akkorát (a hatalmas legelők köré nagy teljesítményű készülék jár), hogy lecsücsülsz tőle.

2017. máj. 22. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!