Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Youtube-on több helyen láttam...

Youtube-on több helyen láttam hogy 7,2voltos fényképezőgépeket (jobb híján) 9V-tal táplálnak meg Powerbankról. Árt ez a gépnek?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 29. 16:50
 1/7 Szirty ***** válasza:

Mi az hogy 7,2V-os fényképezőgép és 9V-os power bank?

A power bankok jellemzően USB "kimenettel" bírnak (5V).

2017. ápr. 29. 16:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Feszültségátalakítót használnak.

Nem mondtam olyat, hogy a Powerbank nem 5V-os, de tegyük hozzá hogy létezik olyan amin a leadott feszültség állítható! A powerbank nem jelent egy az egyben USB szabványt!

2017. ápr. 29. 16:59
 3/7 A kérdező kommentje:

Azt is hozzáteszem, hogy a fényképezőgépek akkuja általában 7,2V os a hálózati tápjuk viszont 8,4V.

Akkor az a 0,6V különbség már nem valószínű hogy olyan nagy problémát okoz. Vagy?

2017. ápr. 29. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
A fényképező gépbe egy olyan áramkör van, amely az akunak előírt feszültséget biztosítja. Mivel sehol sincs adat arról, milyen feszültséget bír ki az áramkör, így csakis a te felelőségedre kapcsolhatsz rá olyan feszültséget, amilyet gondolsz.
2017. ápr. 29. 17:15
 5/7 A kérdező kommentje:

ebben igazad van

alapvetően nagy kapacitású LI-ion elemeket is lehet használni és azok 7,4Vosak (kettő együtt)

2017. ápr. 29. 17:25
 6/7 anonim ***** válasza:
A 7,2 már a kisütött állapot. Feltöltve 8,4 körül lehet és attól a 9V már nincs messze. Amúgy meg elég lenne sorba kötni egy diódát, azon esne 0,5-0,7 V.
2017. ápr. 29. 17:40
 7/7 Szirty ***** válasza:

"Nem mondtam olyat, hogy a Powerbank nem 5V-os"

De igen, pontosan ezt mondtad (írtad):

"láttam hogy 7,2voltos fényképezőgépeket (jobb híján) 9V-tal táplálnak meg Powerbankról."

2017. ápr. 29. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!