Baltaarcúu kérdése:

Dupla neon lámpa?

Figyelt kérdés
Dupla neon csöves lámpába,ha csak 1 jó neont teszek be,ugyan úgy sokáig fog világítani,mint ha mind 2 csövet beraktam volna?Sorosan van bekötve?

2017. ápr. 25. 22:25
 1/1 anonim válasza:

Ha a két cső egy gyújtóáramkörre van kötve sorban, akkor egy csővel semennyire nem fog világítani. Ha külön áramköre van, akkor tökmindegy neki. Ha párhuzamosan vannak kötve, akkor elvileg megint csak nem számít, de én olyat még nem nagyon láttam... A neoncsöveket is lehet amúgy több módon üzemeltetni. Van, hogy a két vége van csak egy egy pólusra kötve, akkor nincs előgerjesztve a gáz melegítéssel, vagy lehet úgy is, hogy mindkét végén lévő két kivezetés között is van feszültség, hogy előmelegítse az elektródákat, de ilyen esetben meg egyenesen kizárt a soros kötés, ez egy gyújtó - egy cső felállásban megy csak.

Egy szó mint száz, ha betetted és világít, akkor oké, ugyan annyi ideig fog menni, mint kettővel menne.

2017. ápr. 26. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!