Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az AUX csatlakozó ugyanaz,...

Az AUX csatlakozó ugyanaz, mint a line in? Ha nem, akkor mi?

Figyelt kérdés

Már láttam erősítőn is, most egy keverő-erősítőn, sőt ezen most csak úgy írja, hogy 2 db MIC és 1 db AUX van.

De autósrádión is láttam, viszont line in-t nem.

Csak valamiért a megnevezés más, de amúgy ugyanarra szolgál?

2017. ápr. 16. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az aux bemenet egy külső bemenet, ugyanúgy mint a line in.

Azaz Auxiliary line in :-)

2017. ápr. 16. 17:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az aux ugyanaz mint a line.
2017. ápr. 16. 18:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik kutya, a másik eb.
2017. ápr. 16. 18:44
 4/7 A kérdező kommentje:
de akkor mégis mi a különbség? mitől függ h éppen meylik? és miért auxuliary?
2017. ápr. 16. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Bocsi tévedtem, a line input 1V (1000mV), az aux input az 0,3V-os (300mV). Szoval az aux az érzékenyebb. Ugyanaz a jel auxra kötve hangosabb lesz mint line-ra kötve.

2017. ápr. 17. 07:07
 6/7 A kérdező kommentje:

nagyon köszi, ez aztán hasznos komment volt.

már csak az a kérdésem, hogy ez amolyan nemzetközi standard vagy minden létező gyártó ennek megfelelően gyártja a cuccait?

pont a napokban gondolkodtam el

1, a MIC és a LINE bemenetek közti különbségen, és oké, írja is, hog a line nem tudja érzékelni se szinte a MIC-et, de ha a MIC-be küldök jelet, akkor meg borzalmasan hangos és torz lesz? vagy a közösített kimeneti jel az mindenképpen egyforma, akárhova is kötök vmit (mosst erősítő esetén)?

2, erősítővel viszont úgy jártam h ugyanazt a jelet rákötöttem, majd aztán közbeiktattam a keverőt, és ennek a jelét kötöttem az erősítő jelbemenetére, és sokkal hangosabb lett (természetesen ugyanazon a hangerőre állítva hagytam). ezt viszont akkor nem értem, ez annak mond ellent kicsit h egységes lenne a jelszint minden gyártónál.

3, és van még egy kérdés itt: a keverők úgy működnek h fogadják a MIC, LINE és esetleg AUX jeleket és mindet egy közös kimeneti jelszintre viszik, azaz belőtték a kimeneti jelszintet és az mindig annyi, bármit is kötök rá, avagy felszorozza a keverő X-szeresére a bementi jelet, és így akkor nagyon nem mindegy, hogy eleve mekkora nagyságú MIC vagy LINE jelszintet kötök rá, mert nem a kimeneti jelszint van állandóra állítva, hanem a szorzó, azaz ha erősebb jelet kötök rá, a kimenő jel is erősebb lesz?

2017. ápr. 17. 08:06
 7/7 A kérdező kommentje:

ennek a mikrofon vevőegységnek pl csak MIC és AUX kimenet van (bár kérdés h az XLR tényleg MIC-e vagy line).

akkor jobban járok ha a MIC-et csatlakoztatom ilyen esetben a keverőbe / erősítőbe, mert az AUX jóval halkabb lesz?

[link]

2017. ápr. 17. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!